
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,693 |
تعداد مقالات | 72,239 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,231,870 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,065,922 |
مقایسه افزودنیهای مختلف در جیره حاوی جو با اندازه ذرات متفاوت بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی سکوم و ریخت شناسی رودهی کوچک جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 آذر 1403 اصل مقاله (982 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2024.382274.654027 | ||
نویسندگان | ||
لیلی عبدعلی1؛ سمیه سالاری* 1؛ محمدرضا قربانی2؛ شیما حسینی فر3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران | ||
2گروه مهندسی طبیعت، دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران | ||
3گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. | ||
چکیده | ||
استفاده از افزودنیهای مختلف میتواند تا حدی اثرات منفی ناشی از پلیساکاریدهای غیر نشاستهای غلات را کاهش دهد. هدف: پژوهش حاضر بهمنظور بررسی تاثیر افزودنیهای مختلف در جیره حاوی جو با اندازه ذرات متفاوت، بر جمعیت میکروبی سکوم و ریخت شناسی رودهی کوچک جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: در این پژوهش از400 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×4 و با 8 تیمار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل نوع افزودنی (بدون افزودنی، مولتی آنزیم، مخمر اتولیز شده و مخمر اتولیز شده به همراه مولتی آنزیم) و اندازه ذرات جو (ریز،2 میلیمتر و درشت، 8 میلیمتر) بودند. نتایج: افزودنیها باعث کاهش pH سنگدان و ژژنوم نسبت به تیمار شاهد گردید. مخمر اتولیز شده بههمراه مولتی آنزیم باعث افزایش تعداد کلونیهای باکتریهای لاکتوباسیل و کاهش تعداد کلونیهای باکتریهای ایکلای و کلیفرم سکوم نسبت به سایر تیمارها گردید. مخمر اتولیز شده به همراه مولتی آنزیم ویسکوزیته شیرابه هضمی ایلئوم را نسبت به سایر تیمارها کاهش داد. مدت زمان انتقال مواد هضمی در دستگاه گوارش در جیرههای دارای افزودنی نسبت به جیرهی بدون افزودنی کمتر بود. افزودن مخمر اتولیز شده به همراه مولتیآنزیم و همچنین اندازه ذرات درشت جو باعث بهبود خصوصیات ریخت شناسی رودهی کوچک شد. نتیجهگیری نهایی: در مجموع، میتوان استفاده از مخمر اتولیز شده به همراه مولتیآنزیم در جیرههای حاوی جو را با توجه به تحریک و توسعه جمعیت باکتریایی مفید روده، کاهش ویسکوزیته هضمی و بهبود خصوصیات ریخت شناسی رودهی کوچک، توصیه نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ ضریب تبدیل خوراک؛ مدت زمان انتقال؛ ویسکوزیته | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Comparison of different feed additives in diet containing barley with different particle sizes on growth performance, cecal microbial population and morphology of the small intestine of broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Leili Abdali1؛ Somayyeh Salari1؛ Mohammad Reza Ghorbani2؛ Shima Hosseini Far3 | ||
1Department of Animal Science, Animal Science and Food Technology Faculty, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Ahvaz, Iran. | ||
2Department of Nature Engineering, Shirvan Faculty of Agriculture, University of Bojnord, Bojnord, Iran | ||
3Department of basic science, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
the use of different additives can partially reduce the negative effects caused by NSP of cereals. Objective: The present study was conducted to investigate the effect of different additives in the diet containing barley with different particle sizes on microbial population of the cecum and the morphology of the small intestine of broiler chickens. Methods: 400 one-day-old broilers of strain Ross 308 were used in the completely randomized design with a factorial arrangement of 2x4 and with 8 treatments. Treatments included the type of additive (without additive, multi-enzyme, autolyzed yeast and autolyzed yeast with multi-enzyme) and particle size of barley (fine, 2 mm and coarse, 8 mm). Results Additives decreased the pH of the gizzard and jejunum compared to the control treatment. Autolyzed yeast with multi-enzyme increased the number of lactobacillus bacteria colonies and decreased the number of E. coli and coliform caecum bacteria colonies compared to other treatments. Autolyzed yeast with multi-enzyme reduced the viscosity of ileum digestive compared to other treatments. The digesta transit time was less in diets with additives than in diets without additives. The addition of autolyzed yeast with multienzyme and also the size of large barley particles improved the morphological characteristics of the small intestine. Conclusion: In general, it is possible to recommend the use of autolyzed yeast with multienzyme in diets containing barley, considering the stimulation and development of the beneficial intestinal bacterial population, the reduction of digestive viscosity, and the improvement of the morphological characteristics of the small intestine. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler chickens, Feed conversion ratio, Transit time, Viscosity | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 89 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 11 |