
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,812 |
تعداد مقالات | 73,430 |
تعداد مشاهده مقاله | 134,192,054 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 104,903,391 |
بررسی فیتوشیمیایی گیاه دارویی ناجورچترک (Anisosciadium orientale DC.): گیاهی ارزشمند با پتانسیلهای دارویی و غذایی | ||
علوم باغبانی ایران | ||
دوره 56، شماره 1، فروردین 1404، صفحه 103-124 اصل مقاله (1.71 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2024.379588.2189 | ||
نویسندگان | ||
سعیده محتشمی* ؛ عسکر غنی | ||
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم، جهرم، ایران | ||
چکیده | ||
گیاه ناجورچترک (Anisosciadium orientale DC.) یکی از گیاهان ارزشمند و بومی ایران است که در تسکین دندان درد، درمان اسهال و کنترل بیماری صرع استفاده میشود. همچنین، به عنوان یک سبزی صحرایی معطر به صورت خام، پخته و خشک یا ادویه استفاده میشود. جنس ناجورچترک در ایران تنها دارای یک گونه میباشد و علیرغم کاربردهای زیادی که توسط مردم محلی دارد، تحقیقات کمی روی آن انجام شده است. هدف از این پژوهش معرفی گیاه دارویی ناجورچترک، بررسی فنولوژی گیاه، ویژگیهای مورفولوژیک، میزان و اجزای اسانس گیاه در مرحله گلدهی (با استفاده از دستگاه GC/MS) و مقایسه بیوشیمیایی بخشهای مختلف این گیاه (برگ، ساقه، گل و میوه) بود. به این منظور، نمونههای گیاهی از رویشگاه گیاه در شهرستان خفر استان فارس در سال 1402-1401 جمعآوری و مورد بررسی قرار گرفت. یافتههای این پژوهش نشان داد که لیمونن (29/56 درصد)، میرسن (80/14 درصد) و آلفا پینن (10/11 درصد) مهمترین اجزای اسانس گیاه ناجورچترک میباشند. همچنین، مقایسه بخشهای مختلف این گیاه از نظر محتوای ترکیبات بیوشیمیایی نشان داد که گلها دارای بیشترین میزان اسانس (01/1 درصد)، فلاون و فلاونولها (49/0 میلیگرم بر گرم) و فعالیت آنتیاکسیدانی (90 درصد)، میوهها دارای بیشترین میزان ترکیبات فنلی (72/24 میلیگرم بر گرم)، فلاونوئیدها (82/99 میلیگرم بر گرم) و کربوهیدرات (23/420 میلیگرم بر گرم) و برگها دارای بیشتر میزان تانن (09/2 میلیگرم بر گرم) بودند. همچنین، ساقههای این گیاه کمترین میزان مواد موثره را داشتند. با توجه به عطر بسیار مطبوع گیاه ناجورچترک و برداشت بیش از حد این گیاه از طبیعت، اهلیسازی و کشت زراعی این گیاه ارزشمند جهت پیشگیری از انقراض آن ضروری است. | ||
کلیدواژهها | ||
اهلیسازی؛ اسانس؛ خلیلو؛ سبزیهای معطر؛ گیاهان بومی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Phytochemical Investigation of Anisosciadium orientale DC.: A Waluable Plant with Medicinal and Food Potentials | ||
نویسندگان [English] | ||
Saeideh Mohtashami؛ Askar Ghani | ||
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Jahrom University,, Jahrom, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Anisosciadium orientale DC. is one of the valuable and native plants of Iran, which is used to relieve toothache, treat diarrhea, and control of the epilepsy. Also, it is used as an aromatic desert vegetable in raw, cooked and dry form or as a spice. Anisosciadium orientale is the only member of the genus Anisosciadium found in Iran, that despite its widespread traditional use by local people, has not been extensively studied. This study aimed to introduce Anisosciadium orientale as a medicinal plant and investigate its phenological stages, morphological characteristics, percentage and components of essential oil at the flowering stage (using GC/MS), in addition to comparing the content of some phytochemical compounds in different parts of the plant (leaf, stem, flower and fruit). To this end, plant specimens were collected from its natural habitat in Khafr city of Fars province in 2022-2023 and were investigated. The findings showed that limonene (56.29%), myrcene (14.80%), and alpha-pinene (11.10%) are the most important components of Anisosciadium orientale essential oil. Moreover, comparing different plant parts from the viewpoint of the content of biochemical compounds showed that flowers had the highest amount of essential oil (1.01%), flavons and flavonols (0.49 mg/g), and antioxidant activity (90%), had the highest amount of tannin (2.09 mg/g). Meanwhile, the stems contained the lowest amount of active substances. Considering the very pleasant aroma of Anisosciadium orientale and the treat of its excessive harvesting from natural habitat, domestication and cultivation of this valuable plant are crucial to prevent its extinction. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Domestication, Essential oil, Khalilou, Native plants, Aromatic vegetables | ||
مراجع | ||
منابعافشار محمدیان، منصور؛ شریفی، محسن؛ ابوالقاسمی، سیده نرجس و محمدی، نرجس (1394) . بررسی برخی از متابولیتهای ثانویه داوریی و آنتیاکسیدانی Dittrichia graveolens L. Greuter. نشریه یافتههای نوین در علوم زیستی، 2(4)، 140-150. doi: 10.21859/acadpub.nbr.2.2.140 امیدبیگی، رضا (1385). تولید و فرآوری گیاهان دارویی. جلد اول. بهنشر (انتشارات قدس رضوی)، 347 صفحه. امینی، هاجر؛ نقوی، محمدرضا؛ ایرانشاهی، مهرداد؛ یزدانفر؛ نجمه و نصیری، جابر (1398). آنالیز ترکیب شیمیایی اندامهای مختلف Ferula assa-foetida L. با استفاده از GC-MS. علوم گیاهان زراعی ایران، 50(3)، 89-96. doi: 10.22059/ijfcs.2018.258462.654473 باقری، زهرا؛ فروزه، محمدرحیم؛ مازندرانی، معصومه؛ شهپری طبرستانی، هدی و آتشی، صادق (1400). اثر ارتفاع، حلال، نوع اندام گیاه و روش استخراج بر برخی ویژگیهای فیتوشیمیایی گل ماهور تماشایی در مراتع چهارباغ استان گلستان. مرتع، 15(1)، 84-96. doi: 20.1001.1.20080891.1400.15.1.8.3 بتولی، حسین؛ حقیر ابراهیمآبادی، عبدالرسول؛ محمودی، بهرام و مازوچی، اسماء (1393). مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس اندامهای رویشی و زایشی گیاه وشا (Dorema ammomiacum D. Don.) منطقه شهسواران کاشان. نشریه تحقیقات گیاهان داروئی و معطر ایران، 30(5)، 746-755. doi: 10.22092/ijmapr.2014.10712 پورحسینی، سید حسین؛ میرجلیلی، محمدحسین؛ نژاد ابراهیمی، صمد و سنبلی، علی (1396). بررسی کمیت و کیفیت اسانس اندامهای مختلف برازمبل (Perovskia abrotanoides) در رویشگاه طبیعی استان خراسان شمالی. تولیدات گیاهی، 40(4)، 53-63. doi: 10.22055/ppd.2018.13446 حیدرپور، امید؛ استاجی، احمد؛ سوری، محمدکاظم و امیدبیگی، رضا (11 اسفند، 1389 ). بررسی فنولوژی و عملکرد اسانس اندامهای مختلف گیاه دارویی انجدان رومی (levisticum officinale) در منطقه زردبند تهران. همایش ملی گیاهان دارویی، ساری https://sid.ir/paper/820622/fa ربیعی، مینا؛ فیروزی اردستانی، مریم؛ عصری، یونس و بخشی خانیکی، غلامرضا (1394). بررسی فیتوشیمیایی اسانس گیاه دارویی .Ziziphora clinopodioides Lam در رویشگاههای طبیعی استانهای البرز و مازندران. فصلنامه اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 11(3)، 54-61. doi: 10.30495/ejmp.2015.694501 سعادتمند، لاله؛ قربانلی، مهلقا و نیاکان، مریم (1392). بررسی تغییرات مهمترین مواد موثره ثانوی و فعالیت آنتیاکسیدانی اندامهای مختلف گیاه دارویی سنجد (Elaeagnus angustifolia L.) در رویشگاههای مختلف استان خراسان رضوی. فصلنامه اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی، 4(4)، 58-67. doi: 20.1001.1.23223235.1392.1.4.6.3 شریعتیفر، نبی؛ کامکار، ابوالفضل؛ شمس اردکانی، محمدرضا؛ میثاقی، علی؛ جمشیدی، امیرحسین و جاهد خانیکی، غلامرضا (1390). بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی گیاه علف هیضه. افق دانش، 17(4)، 35-42. http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1140-fa.html صابری، مرتضی؛ نیک نهاد، حمید؛ حشمتی، غلامعلی؛ بارانی، حسین و شهریاری، علیرضا (1396). بررسی میزان تغییرات برخی مواد موثره عصاره اندامهای گیاه هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis (L.) Schrad) در دو رویشگاه استان سیستان و بلوچستان. نشریه حفاظت زیست بوم گیاهان، 5(10)، 49-63. http://pec.gonbad.ac.ir/article-1-273-fa.html عالی، احسان؛ محمودی، رزاق؛ کاظمی نیا، مسعود؛ حضرتی، رضا و آذرپی، فرزین (1396). اسانسهای گیاهی به عنوان ترکیبات دارویی طبیعی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، 75(7)، 480-489. http://tumj.tums.ac.ir/article-1-8333-fa.html علیزاده، محمدعلی و محمودی، ابراهیم (1 اردیبهشت، 1395). جایگاه و اهمیت اقتصادی گیاهان دارویی در جهان و ایران، چالشها و ضرورت توجه به پرورش گیاهان دارویی. نخستین همایش ملی گیاهان دارویی، معطر و ادویهای، دانشگاه گنبد کاووس. https://sid.ir/paper/884094/fa عندلیبی، بابک؛ زهتاب سلماسی، سعید؛ قاسمی گلعذانی، کاظم و صبا، جلال (1390). تغییرات میزان و ترکیب اسانس اندامهای مختلف گیاه دارویی شوید (Anethum graveolens L.) تحت شرایط آبیاری محدود. نشریه دانش کشاورزی و تولید پایدار، 21(2)، 11-22. https://journals.tabrizu.ac.ir/article_1107.html فخاری، سولماز؛ رجبزاده، اصغر؛ بیلهجانی، عیسی؛ خاکی، آرش و مازندرانی، معصومه (1396). ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید کل، عملکرد آنتیاکسیدانی، اثر ضد دردی و ضد التهابی عصاره گیاه دارویی Ocymum basillicum var. purpurescens بر موشهای صحرایی نر در مقایسه با داروهای اپیوئیدی (مرفین). فصلنامه اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی، 17(1)، 91-103. doi: 20.1001.1.23223235.1396.5.1.8.7 مظفریان، ولیاله (1391). شناخت گیاهان دارویی و معطر ایران، 1350 صفحه. انتشارات فرهنگ معاصر. مظفریان، ولیاله (1386). فلور ایران، تیره چتریان، شماره 54، 600 صفحه. موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور. مظفریان، ولیاله (1382). فرهنگ نامهای گیاهان ایران، 671 صفحه. انتشارات فرهنگ معاصر. مهرپور، مرتضی؛ کاشفی، بهاره و مقدم، محمد (1395). بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی اندامهای مختلف گیاه دارویی Ferula assafoetida L. در دو رویشگاه طبیعی استانهای سمنان و خراسان. فصلنامه اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی، 13(4)، 56-68. doi: 20.1001.1.23223235.1395.4.1.5.7 مودی، مریم؛ زیویار، نوید و باقرزاده، قدیسه (1399). شناسایی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی و خصوصیات ضدباکتریایی در گیاه (Crocus pallasii subsp. Haussknechtii (Boiss. & Reut. ex Maw) B. Mathew. نشریه پژوهشهای زعفران، 8(1)، 127-140. doi: 10.22077/jsr.2020.2857.1115 نجفی، شهلا؛ موسوی، سیدمحمد و شفقت، مهدیه (1394). بررسی خواص فیتوشیمیایی، آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی گیاه دارویی Salvia sharifii Rech. f. & Esfand، به روش میکرودایلوشن (ریزرقت). فصلنامه بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران، 20(71)، 33-39. https://www.sid.ir/journal/issue/5136/fa نژادعلیمرادی، فاطمه و رضانژاد، فرخنده (1401). بررسی عوامل ادافیک خاک، ریختشناسی و مقایسه ترکیبات فنلی در اندامهای رویشی و زایشی گیاه شیربادام یا گیشدر (Periploca aphylla Decne). فرآیند و کارکرد گیاهی، 11(51)، 307-320. doi: 20.1001.1.23222727.1401.11.51.19.6 یاوری، علیرضا (1400). بررسی تنوع فیتوشیمیایی ترکیبات اسانس گونه دارویی Salvia sharifii Rech. f. & Esfand در رویشگاههای مختلف استان هرمزگان. فصلنامه اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی، 36(4)، 33-47. doi: 10.30495/ejmp.2021.1942516.1657
REFERENCES Adams. R. P. (2001). Identification of essential oil components by gas chromatography/quadrupole mass spectroscopy. Allured Publishing Corporation, Carol Stream, USA. 456 pp. Afshar Mohammadian, M., Sharifi, M., Abolghasemi, S. N. & Mohammadi, N. (2015). Investigation of some medicinal secondary metabolites and antioxidants of Dittrichia graveolens L. Greuter. Nova Biologica Reperta, 2, 140-150. doi: 10.21859/acadpub.nbr.2.2.140 (In Persian). Ali, E., Mahmoudi, R., Hazrati, R. & Azarpey, F. (2017). Essential oils as natural medicinal substances. Tehran University Medical Journal, 75 (7), 480-489. http://tumj.tums.ac.ir/article-1-8333-fa.html (In Persian). Alizadeh, M. A. & Mahmoudi, E. (2016, April 20). The place and economic importance of medicinal plants in the world and Iran, challenges and attention necessity to the cultivation of medicinal plants. The first national conference of medicinal, aromatic and spice plants, Gonbad Kavous University. Iran. https://sid.ir/paper/884094/fa (In Persian). Amini, H., Naghavi, M. R., Iranshahi, M. & Yazdanfar, N. (2019). Chemical composition of different parts of Ferula assa-foetida L., using GC-MS. Iranian Journal of Field Crop Science, 50(3), 89-96. doi: 10.22059/ijfcs.2018.258462.654473 (In Persian). Andalibi, A., Zehtab Salmasi, S., Ghassemi Gholezani, K. & Saba, J. (2011). Changes in essential oil yield and composition at different parts of dill (Anethum graveolens L.) under limited irrigation conditions. Journal of Agricultural Science and Sustainable Production, 21(2), 11-24. https://journals.tabrizu.ac.ir/article_1107.html (In Persian). Bagheri, Z., Foroozeh, M., Mazandarani, M., Shahieri, H. & Atashi, S. (2021). The effect of height, solvent, plant organs and extraction method on some phytochemical properties of Verbascum speciosum Schard. In Chaharbagh rangelands, Golestan province. Journal of Rangeland, 15(1), 84-97. doi: 20.1001.1.20080891.1400.15.1.8.3 (In Persian). Bartwal, A., Mall, R., Lohani, P., Guru, S. K. & Arora, S. (2013). Role of secondary metabolites and brassinosteroids in plant defense against environmental stresses. Journal of Plant Growth Regulation, 32(1), 216–232. doi: 10.1007/s00344-012-9272-x Batooli, H., Haghir Ebrahimabadi, A., Mahmodi, B. & Mazochi, A. (2014). Comparison of essential oil chemical composition of vegetative and reproductive organs of Dorema ammoniacum D. Don. in Shahsavaran, Kashan. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 30(5), 746-755. doi: 10.22092/ijmapr.2014.10712 (In Persian). Bhandari, S. R., Kwak, J. H., Jo, J. S. & Lee, J. G. (2019). Changes in phytochemical content and antioxidant activity during inflorescence development in broccoli. Chilean Journal of Agricultural Research, 79(1), 36–47. doi: 10.4067/s0718-58392019000100036. Borges, C. V., Minatel, I. O., Gomez-Gomez, H. A. & Lima, G. P. P. (2017). Medicinal plants: influence of environmental factors on the content of secondary metabolites. In M. Ghorbanpour & A. Varma (Eds.), Medicinal Plants and Environmental Challenges (pp. 259–277). Springer, Cham. doi:org/10.1007/978-3-319-68717-9_15. Broadhurst, R. B. & Jones, W. T. (1978). Analysis of condensed tannins using acidified vanillin. Journal of the Science of Food and Agriculture, 29(9), 788-794. doi: org/10.1002/jsfa.2740290908. Broun, P., Liu, Y., Queen, E., Schwarz, Y., Abenes, M. L. & Leibman, M. (2006). Importance of transcription factors in the regulation of plant secondary metabolism and their relevance to the control of terpenoid accumulation. Phytochemistry Reviews, 5(1), 27–38. doi: 10.1007/s11101-006-9000-x Chepel, V., Lisun, V. & Skrypnik, L. (2020). Changes in the content of some Groups of phenolic compounds and biological Activity of extracts of various parts of heather (Calluna vulgaris (L.) Hull) at different growth stages. Plants, 9(8), 926. doi:10.3390/plants9080926. Del Valle, J. C., Buide, M. L., Casimiro-Soriguer, I., Whittall, J. B. & Narbona, E. (2015). On flavonoid accumulation in different plant parts: variation patterns among individuals and populations in the shore campion (Silene littorea). Frontiers of Plant Science, 6, 939. doi: org/10.3389/fpls.2015.00939. Duan, Y., Eduardo Melo Santiago, F., Rodrigues dos Reis, A., de Figueiredo, M. A, Zhou, S., Thannhauser, T. W. & Li, L. (2021). Genotypic variation of flavonols and antioxidant capacity in broccoli. Food Chemistry, 338, 127997. doi: 10.1016/j.foodchem.2020.127997. Esmaeili, G., Ghani, A., Jabbarifar, S.M. & Hemmati, N. (2021). Germination Enhancement and Primary Establishment of Three Medicinal Plants. Journal of Rangeland Science, 11(2), 182-195. doi: 20.1001.1.20089996.2021.11.2.6.0 Fakhari, S., Rajabzadeh, A., bilejani, I., Khaki, A. & Mazandarani, M. (2017).Evaluation of total phenol and flavonoid content, antioxidant activity, anti-pain and anti-inflammatory of Ocimum basillicum var. purpurescens in comparison with opioid drug (morphine) in male rats. Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants, 17(1), 91-103. https://journals.iau.ir/article_593443.html (In Persian). Feduraev, P., Chupakhina, G., Maslennikov, P., Tacenko, N. & Skrypnik, L. (2019). Variation in phenolic compounds content and antioxidant activity of different plant organs from Rumex crispus L. and Rumex obtusifolius L. at different growth stages. Antioxidants, 8(7), 237. doi.org/10.3390/antiox8070237. Ghani, A., Mohtashami, S. & Jamalian, S. (2021). Peel essential oil content and constituent variations and antioxidant activity of grapefruit (Citrus × paradisi var. red blush) during color change stages. Journal of Food Measurement and Characterization, 15(6), 4917-4928. doi: org/10.1007/s11694-021-01051-0. Gomes, A. F., Almeida, M. P., Leite, M. F., Schwaiger, S., Stuppner, H., Halabalaki, M., Amaral, J. G. & David, J. M. (2019). Seasonal variation in the chemical composition of two chemotypes of Lippia alba. Food Chemistry, 273, 186–193. doi: 10.1016/j.foodchem.2017.11.089. Heydarpour, O., Estaji, A., Souri, M. K., & Omidbeigi, R. (2010). Investigating of phenology and essential oil yield of different organs of levisticum officinale Koch. In Zardband area of Tehran. National Conference of Medicinal Plants, https://sid.ir/paper/820622/fa (In Persian). Jassbi, A., Masroor, M., Miri, R., Firuzi, O. & Javanmardi, N. (2012). Composition and biological activities of the essential oil and extracts of Anisosciadium orientale. Research in Pharmaceutical Sciences, 7(5). http://rps.mui.ac.ir/index.php/jrps/article/view/940 Jimoh, M., Anthony, J. & Francis, B. (2019). Antioxidant and phytochemical activities of Amaranthus caudatus L. harvested from different soils at various growth stages. Scientific reports, 9, 12965. doi: 10.1038/s41598-019-49276-w. Kurepin, L. V., Ivanov, A. G., Zaman, M., Pharis, R. P., Hurry, V. & Hüner, N. P. A. (2017). Interaction of glycine betaine and plant hormones: protection of the photosynthetic apparatus during abiotic stress. In H. J. M. Hou, M. M Najafpour, G. F. Moore & S. I. Allakhverdiev (Eds.), Photosynthesis: structures, mechanisms, and applications (pp. 185–202). Springer International Publishing, Cham. doi:10.1007/978-3-319-48873-8_9. Lezoul, N. E. H., Belkadi, M., Habibi, F. & Guillén, F. (2020). Extraction processes with several solvents on total bioactive compounds in different organs of three medicinal plants. Molecules, 25, 4672. doi:10.3390/molecules25204672 Li, Y. Q., Kong, D. X., Lin, X. M., Xie, Z. H., Bai, M., Huang, S. S., Nian, H. & Wu, H. (2016). Quality evaluation for essential oil of Cinnamomum verum leaves at different growth stages based on GC–MS, FTIR and microscopy. Food Analytical Methods, 9 (1), 202–212. doi: 10.1007/s12161-015-0187-6. Maina, S., Ryu, D. H., Bakari, G., Misinzo, G., Nho, C. W. & Kim, H. Y. (2021).Variation in phenolic compounds and antioxidant activity of various organs of African cabbage (Cleome gynandra L.) accessions at different growth stages. Antioxidants, 10, 1952. doi: 10.3390/ antiox10121952. Masroor, M., Miri, R., Firuzi, O. & Jassbi, A. (2014). Antioxidant and cytotoxic activities of the essential oil and extracts of Anisosciadium orientale. Chemical Society of Pakistan, 36(3), 457-461. https://www.researchgate.net/publication/267031987 Mehrpour, M., Kashefi, B. & Moghadam, M. (2016). Evaluation of phytochemical and antioxidant activity in different parts of Ferula assafoetida L. from Semnan and Khorasan proviences. Eco-Phytochemical Journal of Medicinal plants, 4, 1 (13)), 56-68. doi: 20.1001.1.23223235.1395.4.1.5.7 (In Persian). Menichini, F., Tundis, R., Bonesi, M., Loizzo, M. R., Conforti, F., Statti, G., De Cindio, B., Houghton, P. J. & Menichini, F. (2009). The influence of fruit ripening on the phytochemical content and biological activity of Capsicum chinense Jacq. cv Habanero. Food Chemistry, 114(2), 553-560. doi: 10.1016/j.foodchem.2008.09.086 Mohtashami, S., Babalar, M., Tabrizi, L. Ghani, A., Rowshan, V. & Shokrpour, M. (2021). Essential oil constituents and variations in antioxidant compounds of dried summer savory (Satureja hortensis cv. Saturn) affected by storage conditions and ammonium sulfate. Food Science & Nutrition, 9, 4986–4997. doi: 10.1002/fsn3.2451 Mohtashami, S., Rowshan, V., Babalar, M., Tabrizi, L. & Ghani, A. (2018). Summer savory (Satureja hortensis L.) essential oil constituent oscillation at different storage conditions. Industrial Crops & Products, 111, 226-231. doi: 10.1016/j.indcrop.2017.09.055 Moudi, M., Zivyar, N. & Bagherzade, G. (2020). Identification of Phenolic and flavenoid compounds and antibacterial analysis in Crocus pallasii subsp. haussknechtii (Boiss. & Reut. ex Maw) B. Mathew. Journal of Saffron Research, 8(1), 127-140. https://doi.org/10.22077/jsr.2020.2857.1115 (In Persian). Mozaffarian, V. (2003). A dictionary of Iranian plant names. Third edition. Farhang Moaser Publishers, Tehran, Iran. 671pp. (In Persian). Mozaffarian, V. (2006). Flora Iranica, Volume 54: Apiaceae family. Tehran, Research Institute of Forests and Rangelands Publishers, Tehran, Iran. (In Persian) Mozaffarian, V. (2013). Knowledge of medicinal and aromatic plants of Iran. Farhang Moaser Publishers, Tehran, Iran. 1350 pp. (In Persian) Najafi, S., Mousavi, S. M. & Shafeghat, M. (2017). Phytochemical, antioxidant, and antibacterial properties of medical plant Salvia sharifii Rech. f. & Esfand. Iranian Journal of Infectious Diseases and Tropical Medicine, 20(71), 33-39. https://www.sid.ir/journal/issue/5136/fa (In Persian). Nejad-Alimoradi, F. & Rezanejad, F. (2022). Evaluation of soil edaphic factors, morphology and comparison of phenolic compounds in vegetative and reproductive organs of Periploca aphylla Decne. Journal of Plant Process and Function, 11(51), 307-320. http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1709-fa.html (In Persian). Oke, F., Aslim, B., Ozturk, S. & Altundag, S. (2009). Essential oil composition, antimicrobial and antioxidant activities of Satureja cuneifolia Ten. Food Chemistry, 112, 874-879. doi: 10.1016/j.foodchem.2008.06.061 Omidbeigi, R. (2011). Production and processing of medicinal plants. Vol. 1. Beh-Nasher (Quds Razavi Publications). 347 pp. (In Persian). Patra, B., Schluttenhofer, C., Wu, Y. M., Pattanaik, S. & Ling, Y. (2013). Transcriptional regulation of secondary metabolite biosynthesis in plants. Biochimica et Biophysica Acta, 1829 (11), 1236–1247. doi: 10.1016/j.bbagrm.2013.09.006 Popova, M., Bankova, V., Butovska, D., Petkov, V., Nikolova-Damyanova, B., Sabatini, A. G., Marcazzan, G.L. & Bogdanov, S. (2004). Validated methods for the quantification of biologically active constituents of poplar-type propolis. Phytochemical Analysis, 15, 235-240. doi: 10.1002/pca.777 Pourhosseini, S. H., Mirjalili, M. H., Nejad Ebrahimi, S. & Sonboli, A. (2018). Essential oil quantity and quality of different plant organs from Perovskia abrotanoides Karel in natural habitat of North Khorasan province. Plant Productions, 40(4), 53-63. doi: 10.22055/ppd.2018.13446 (In Persian). Rabiei, M., Firouzi Ardestani, M., Asri, Y. & Bakhshi Khaniki, G. (2015). Phytochemical investigation of essential Ziziphora clinopodioides Lam. In the natural habitats of Alborz and Mazandaran provinces. Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants, 3(3), 54-61. doi: 10.30495/ejmp.2015.694501 (In Persian). Rowshan, V., Hatami, A., Bahmanzadegan A. & Yazdani, M. (2012). Chemical constituents of the essential oil from aerial parts and fruit of Anisosciadium orientale. Natural Product Communications, 7(1), 79-80. doi: 10.1177/1934578X1200700127 Saberi, M., Nik Nahad, H., Heshmati, G., Barani, H. & Sharyari, A. (2018). Evaluation of the content and performance of some active ingredients extracts of Citrullus colocynthis organs from two habitats of Sistan and Balochestan province in different growth stages. Journal of Plant Ecosystem Conservation, 5(11), 49-63. http://pec.gonbad.ac.ir/article-1-273-fa.html (In Persian). Sadeghi, Z., Valizadeh, J., Azizian Shermeh, O. & Akaberi, M. (2015). Antioxidant activity and total phenolic content of Boerhavia elegans (choisy) grown in Baluchistan, Iran. Avicenna Journal of Phytomededicine, 5(1), 1-9. doi: 10.22038/ajp.2014.3415 Seadatmand, L., Ghorbanli, M. & Niakan, M. (2014). Phytochemical and antioxidant activity of Eleagnus angustifolia L. in different regions of Razavi Khorasan province. Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants, 1(4), 58-67. https://sid.ir/paper/247834/fa (In Persian). Shah, A. & Smith, D. L. (2020). Flavonoids in agriculture: chemistry and roles in biotic and abiotic stress responses, and microbial associations. Agronomy, 10(8), 1209. doi: 10.3390/agronomy10081209. Shariatifar, N., Kamkar, A., Shams Ardekani, M., Misaghi, A., Jamshidi, A. H. & Jahed Khaniki, G. (2012). Quantitative and qualitative study of phenolic compounds and antioxidant activity of plant Pulicaria gnaphalodes. Ofogh-e-danesh: Journal of Gonabad University of Medical Sciences, 18(1), 35-41. http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1140-fa.html (In Persian). Sharma, S. (2018). Gene expression analysis in medicinal plants under abiotic stress conditions. In P. Ahmad, M. A. Ahanger, ... M. N. Alyemeni (Eds.), Plant Metabolites and Regulation under Environmental Stress, 407–414. ScienceDirect. doi: 10.1016/C2016-0-03727-0. Vázquez-León, L. A., Páramo-Calderón, D. E., Robles-Olvera, V. J., Valdés-Rodriguez, O. A., Pérez Vázquez, A., Garcia-Alvarado, M. A. & Rodriguez-Jimenes, G. C. (2017). Variation in bioactive compounds and antiradical activity of Moringa oleifera leaves: influence of climatic factors, tree age, and soil parameters. European Food Research and Technology, 243, 1593–1608. doi: 10.1007/s00217-017-2868-4. Wojdylo, A., Oszmianski, J. & Czemerys, R. (2007). Antioxidant activity and phenolic compound in 32 selected herbs. Food Chemistry, 105(3), 940-949. doi: 10.1016/j.foodchem.2007.04.038 Yavari, A. (2022). Study on essential oil variability of Salvia sharifii Rech. f. & Esfand. in different natural habitats of Hormozgan province. Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants, 4(9), 33-47. doi: 10.30495/ejmp.2021.1942516.1657 (In Persian). Yemm, E. W. & Willis, A. J. (1954). The estimation of carbohydrates in plant extracts by anthrone. Biochemical Journal, 57(3), 508-514. doi: 10.1042/bj0570508. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 223 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 99 |