تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,770 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,382 |
اثر عمل آوری-سطح آنزیم و ا و افزودن آنتی بیوتیک به جیره گندم دار بر روی مقدار انرژی قابل متابولیسم ظاهری -عملکرد و توسعه دستگاه گوارش جوجه های گوشتی نر | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 6، دوره 33، شماره 3 - شماره پیاپی 492، خرداد 1381 اصل مقاله (494.11 K) | ||
نویسندگان | ||
تام اسکات؛ عبدالرضا کامیاب؛ علی نیکخواه؛ محمد مرادی* | ||
چکیده | ||
پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای(NSP)عدم افرودن مکمل آنزیمی به جیره باعث تحریک رشد میکروفلور رودهلی و کاهش عملکرد جوجه های گوشتی می شوند.با توجه به افزایش حساسیت نستب به استفاده از آنبی بیوتیکها در جیره -آزمایشی جهت مطا لعه اثر سطح آنزیم با و بدون استفاده از یکی از سه نوع آنتی بیوتیک مورد استفاده در صنعتطیور بر عملکرد جوجه های گوشتی انجام گرفت.این آزمایش با استفاده از روش بیولوژیکی آگاسیز و با استفاده از جوه های نرگوشتی (768قطعه)بر روی 36گروه آزمایشی حاری گندم(75درصد گندم-هراه با 25درصد جیره پایه دارای 1/. نشانگر خاکستر غیر محلول در اسید در جیره نهایی)انجام گرفت.در این آزمایش اثر عمل آوری گندم که به صورت 1-حبه شده مجددا خرد شده-2-گندم خرد شده-اضافه کردن آنزیم آویزایم1300در سطح صفر-250-500و2000واحد در کیلو گرم جیره و آنتی بیوتیک(صفر-موننسین-فلا ومایسین و سالینومایسین) بر رشد-خوراک مصرفی-نسبت خوراک به افزایش وزن-انرژی قابل متالولیسم ظاهری(َAM E) و توسعه دستگاه گوارش تا سن 24 روزگی مورد بررسی قرار گرفت .وزن بدن جوجه های گوشتی بطور معنی داری (p<./.5)تاثیر تمامی سطوح مورد استفاده آنزیم قرار گرفت.هیچگونه تفاوت معنی داری در وزن بدن ناشی از سطوح آنزیم مورد استفاده وجود نداشت.میزان خوراک مصرفی در گروه های آزمایشی که از جیره دارای 2000واحد آنزیم در کیلو گرم جیره استفاده می کردند در بالاترین سطح قرار داشت (p<./.1) .نسبت خوراک مصرفی به افزایش وزن نیز تحت تاثیر روش عمل آوری و افزودن آنزیم به جیره قرار گرفت. افزودن آنتی بیوتیک به جیره هیچگونه اثر معنی داری (p<./.5) بر وزن بدن-خوراک مصرفی -چسبندگی مواد هضمی در بخش بالایی روده یا میزان ابقاء نیتروژن (در صد) نداشت.ابقاءنیتروژن(./.) تحت تاثیر تمامی فکتورهای مورد آزمایش غیر از آنتی بیوتیک (p<./.5) قرار گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی بیوتیک؛ آنزیم؛ جوجه گوشتی؛ عمل آوری؛ گندم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Non-starch polysaccharides (NSP), if not reduced by enzyme supplementation, are hypothesized to promote growth of micro flora and reduce broiler chick performance. Due to concerns raised regarding antibiotic use in poultry feeds, a study was developed to test the effect of enzyme level (in combination with or without one of three antibiotics used by the industry) on broiler chick performance. A broiler chick (male; n=768) bioassay was used to evaluate 36 wheat — based diets (75% wheat inclusion with 35% basal diet containing 1% acid insoluble ash marker by final diet weight). The diets were designed to compare processing (pellet wheat and reground vs ground wheat), enzyme supplementation (0, 250, 500 and 2000 U Avizyme 1300/kg), antibiotic (none, Monencin, Liavomycin and Salinomycin) effect on growth, feed intake, feed: gain, ratio AME and gut development up to 24 days of age. All levels of enzyme supplementation significantly (P< 0.05) increased body weight of broilers fed with wheat — based diets. There were no significant differences in body weight among enzyme levels (250 to 2000 mg/kg). Feed intake from day 0 to 24 was highest (P< 0.01) with 2000 mg/ kg enzyme supplementation. Feed: gain ratio was significant impacted by an interaction between feed processing and enzyme supplementation, but not enzyme level. AME of the diets was influenced by enzyme level and feed processing, but not by antibiotic supplementation. Antibiotic supplementation had no significant effect on body weight, feed intake, fore-gut digesta viscosity or nitrogen retention. Nitrogen retention (%) was significantly impacted by all dietary treatments, except antibiotic. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antibiotic, broiler, enzyme, processing, Wheat | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,218 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 974 |