تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,085,390 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,301 |
مطالعه عوامل مختلف در ایجاد شرایط بهینه جهت کاربرد گل محمدی در تهیه مربا | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 20، دوره 33، شماره 3 - شماره پیاپی 492، خرداد 1381 اصل مقاله (334.77 K) | ||
نویسندگان | ||
فرشته سلاجقه؛ سهراب معینی* | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تهیه چند نوع مربا از میوه، گلبرگ و تفاله گلبرگ گل محمدی توام با سایر میوه ها مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای مختلف شامل میوه گل محمدی همراه با گوشت سیب، میوه گل محمدی همراه با تفاله گلبرگ آن، گلبرگ گل محمدی همراه با گیلاس، گلبرگ گل محمدی همراه با شربت آلبالو و تفاله و گلبرگ گل محمدی همراه با هویج می باشند. پس از تهیه مرباهای گوناگون جهت آزمون چشایی از روش هدونیک استفاده گردید. تست پانل توسط ده نفر در سه تکرار انجام پذیرفت. آزمایشهای انجام یافته روی مرباهای تهیه شده شامل اندازه گیری اسیدیته pH ویتامین C و درصد مواد جامد محلول (BRIX) در ماههای اول، دوم و سوم پس از تهیه نمونه ها انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها براساس طرح کرت های خرد شده در قالب بلوک کامل تصادفی انجام گرفت، اثر متقابل انواع مربا و گذشت زمان نیز بررسی گردید. نتایج نشان داد که مربای حاصل از میوه گل محمدی همراه با گوشت سیب به لحاظ ویژگی های ظاهری ارگانولپیتیکی بهترین نمونه است. مربای مذکور بیشترین مقدار ویتامین C و پکتین را دارا بود. مقدار ویتامین C در میوه گل محمدی نزدیک به 2000 قسمت در میلیون بود که پس از تهیه مربا به 1500 قسمت در میلیون تنزل یافت. با گذشت زمان مقدار این ویتامین کاهش یافت و در نهایت پس از گذشت سه ماه به قسمت در میلیون 500 رسید. میزان اسیدیته در طی نگهداری تغییر معنی داری نشان نداد اما pH در ماه اول نگهداری نسبت به دو ماه بعد کمتر بود. مقدار پکتینات کلسیم در طی سه ماه نگهداری ثابت ماند. | ||
کلیدواژهها | ||
تفاله گلبرگ حاصل از گلاب گیری؛ گل محمدی؛ مربا؛ میوه گل محمدی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In this research, for preparation of several kinds of jams, type of fruit along with petals and petal refuse of Mohammadi flower were taken to be studied. Different treatments were: Mohammadi flower fruit with apple pulp, Mohammadi flower fruit along with its petal refuse, Mohammadi flower petals with cherries, Mohammadi flower petal with black cherries syrup and pulp, and Mohammadi flower petal together with carrot. After preparing different types of jams and in order to conduct panel test the Hedonic method was applied, panel test being carried out by 10 participants in three replicates. Different tests were conducted on prepared jams, measuring acidity, pH, vitamin C, Pectin and brix in the first, second, and third months after preparing the samples. Data analysis was done based on split plot design while interaction between jam types and lapse of time was also investigated. Results indicated that jam produced by use of Mohammadi flower fruit with apple pulp was the best because of its organoleptic and special appearance. Mentioned jam contained the most vitamin C and pectin. The amount of vitamin C in Mohammadi flower fruit was about 2000 ppm which after preparing the jam was reduced to 1500 ppm. By lapse of time, vitamin C was reduced and ultimately, after three months, it reached 500 ppm. Amount of acidity during the preservation of jam showed no significant changes, but pH value at the first month was lower than that in the next two months after preservation. Brix and calcium pectin ate were stable during the three months of preservation. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Jams, Mohammadi flower, Mohammadi flower fruit, Mohammadi flower petals | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,097 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 945 |