تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,346 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,215,034 |
اثر اتفن‘ کلرید سدیم و اسید استیک بر روی کیفیت خرمای مضافتی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 13، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1223، تیر 1377 اصل مقاله (760.2 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد حسین شمشیری؛ مجید راحمی* | ||
چکیده | ||
به منظور تعیین تأثیر تیمارهای پس از برداشت بر رساندن و کیفیت خرما اتفن‘ اسید استیک‘ کلرید سدیم و ترکیب اسید استیک وکلرید سدیم روی خرمای مضافتی مورد مطالعه قرار گرفت . خرمای رقم مضافتی در اواخر مرحله خلال از یک باغ تجارتی واقع در شهرستان بم برداشت گردید و پس ازشستشو و ضدعفونی با غلظتهای مختلف اتفن(0‘500‘1000‘2000‘2500 قسمت در میلیون) وهمچنین اسید استیک دودرصد‘ کلرید سدیم دو درصد و ترکیبی از این دوماده تیمار گردید. در تیمار اتفن‘ میوه ها در محلول اتفن بمدت 10 دقیقه غوطه ور شدند ودر مورد دوم کلرید سدیم و اسید استیک دو درصد روی میوه ها مه افشان گردیدند‘ در تیمار ترکیبی میوه ها ابتدا با اسید استیک دو درصد و بلافاصله پس از آن توسط کلرید سدیم دو درصد مه افشان شدند. پس از تیمار‘ میوه ها بمدت 72 ساعت در دمای 38 تا 40 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85-90 درصد قرار گرفتند و پس از آن به سردخانه (دمای 1?C± و رطوبت نسبی 90-80 درصد ) برای مدت سه ماه منتقل گردیدند ونمونه برداریهای لازم در پنج مرحله صورت پذیرفت . اتفن بطور معنی داری باعث افزایش درصد مواد جامد محلول گردید که با افزایش غلظت اتفن بکار رفته نسبت مستقیم داشت اما بر سایر پارامترهای اندازه گیری شده بی تأثیر و یا فاقد تأثیر مشخصی بود. کلرید سدیم 2 درصد‘ اسید استیک 2 درصد وکاربرد توأم این دوماده بطور معنی داری سبب افزایش مواد جامدمحلول ‘ کاهش سفتی بافت و محتوای رطوبت میوه گردید. بهترین نتیجه با اسید استیک 2 درصد بدست آمد اما میوه های تیمار شده با کلرید سدیم از نظر ظاهری دارای کیفیت بهتری بودند. در هر دو آزمایش‘ قرار گرفتن نمونه ها بمدت سه روز در دمای 38 تا 40 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 85 تا 90 درصد بطور معنی داری باعث تشدید رسیدن‘ افزایش موادجامد محلول وکاهش سفتی گوشت میوه گردید. میوه های تیمار شده پس از گذشت 3 ماه از شروع انبا داری‘ دارای کیفیت مناسب و قابل عرضه به بازار بودند. بطور کلی نتیجه گرفته شد که برداشت خرما در اواسط تا اواخر مرحله خلال و تیمار کلرید سدیم درغلظت دو درصد پس از شستشو و ضدعفونی وهمچنین قراردادن محصول تیمارشده بمدت 72 ساعت در دمای 40-38 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد‘ یک روش سریع واقتصادی برای رساندن مصنوعی خرمای مضافتی می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اترل؛ خرمای مضافتی؛ رسیدن؛ سدیم کلرید و اسید استیک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
To determine the effect of postharvest treatments on ripening and quality of date fruits ethephon, sodium chloride, acetic acid and thier combination were applied to the Mazafati date fruits in Our study. Fruits of the Mazafati date cultivar were harvested at the end of khalal stage from a commercial orchard in Barn, Iran. Immediately after harvest, fruits were washed and fumigated by methyl bromide gas and then were treated by ethephon (0, 500, 1000, 1500, 2000, 2500 ppm), acetic acid (2%), sodium chloride (2%), and combination of the last two compounds (acetic acid 2% + sodium chloride 2%). Fruits were dipped in ethephon and sprayed by other compounds. Treated fruits were stored at 38 to 40 , RH=85 to 90% for 72 hrs. and then transferred to the cold storage (0±1 , RH =85 to 90%) for 3 months. Ethephon significantly increased total soluble solids (TSS) proportional to the concentration of etbephon. Ethephon had no significant effect on other parameters. Sodium chloride, acetic acid both at 2% and their combinations significnantly increased TSS, reduced fruit firmness and moisture content of the fruits. Acetic acid at 2% had better effect on fruit ripening as compared with sodium chloride, but fruits that were treated by sodium chloride had better appearence quality. In both experiments, storage of treated fruits at 38 to 40 , RH=85 to 90% for 3 days significantly induced ripening, increased TSS and decreased fruit firmness. Treated fruits after 3 months of storage at 0±1 , RH85 to 90% had very good edible and appearence quality. Generally it is concluded that treatment of date fruits at the end of khalal stage by sodium chloride at 2% and storage at 38 to 40 c and RH85 to 90% for 3 days is a fast and economical method for artificial ripening of Mazafati dates. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ethrel, Mazafati dates, Ripenning, Sodium chloride & Acetic acid | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,750 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,124 |