تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,935 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,509 |
مقایسه دو روش نگهداری برای دو رقم از انارهای ایران | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1260، فروردین 1372 اصل مقاله (433.38 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد شاهدی باغ خندان؛ فاطمه بهنام قراجلو* | ||
چکیده | ||
میوه دو رقم از ارقام انار یزد به نامهای محلی گل و زاغ با دو روش نگهداری انبار معمولی(روش سنتی) و سردخانه (روش پیشرفته) برای مدت چهارماه ونیم نگهداری شد. بعضی از خصوصیات میوه انار مثل PH ‘ درصد موادجامد عصاره وکیفیت میوه در طول انبارداری بررسی گردید. درصد افت میوه در اثر پوسیدگی و درصد افت کلی انار درهر دو روش تعیین گردید. کیفیت ظاهری انار د رپایان انبارداری مورد ارزیابی قرار گرفت. PH هر دو رقم انار در طول دوره انبارداری افزایش یافت و طعم ترش انار کاهش یافت. در جه حرات 5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 درصد برای نگهداری رقمهای مورد آزمایش مناسب تشخیص داده شد. معدل کاهش وزن انار در روش نگهداری به وسیله سردخانه حدود 15 درصد و معدل کاهش وزن انار نگهداری شده در انبار معمولی حدود 38 درصد بود که این نتیجه نشان دهنده تلفات زیاد انار در نگهداری به روش سنتی است. کیفیت ظاهری و بازار پسندی انار نگهداری شده در سردخانه بهتر بود. عوامل میکروبیولوژیکی فساد برای هر دو رقم و برای هر دو روش قارچهای پنی سیلیوم ‘ آسپرژیلوس ‘نماتوسپوراو بوتیرایتیس بود. در اغلب موارد فساد از محل ضایعات ایجاد شده توسط کرم گلوگاه شروع شده و به نقاط دیگر پیشرفت کرده بود. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Two types of pomegranate “Gel and Zagh” are commnonly grown in Yazd was stored in tow storage conditions (traditional storage room and cold storage). for four and half months. The Physical properties of fruit as well as some physical and chemical properties of the juice like pH and solid content percentage of the juice were studied during the storage period. It was found that the pH of the both types of pomegranate juices was increased during the storage period. It was determined that the storage condition of 5 degrees of centigrade and 58 percent relative humidity suitable for two type of pomegranate were used in this experiment. The average weight loss of fruits was 15% for cold storage and 38% for traditional storage that shows the hihg level of fruit loss for traditional storage method. It was found that four different fungi, Penicillium sp., Aspergillus sp., Nematospora sp. and Botrytis sp. were the major factors for fruit spoilage of both type of pomegranates in both storage conditions. The Pomegranate neck worm Spectrobadis ceratoni was the main factor in contaminatiàn and progress of fungus disease. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,794 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,052 |