![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,680,339 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,910,920 |
بررسی امکان جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی (اسانس و عصاره میخکهندی) به جای ترکیبات شیمیایی ضد باکتری در محلول نگهدارنده گل بریده ژربرا | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 5، دوره 41، شماره 4 - شماره پیاپی 421758، اسفند 1389، صفحه 337-345 اصل مقاله (262.16 K) | ||
نویسندگان | ||
زکیه ضیائی موحد1؛ محسن کافی2؛ احمد خلیقی3؛ مجید عزیزی4؛ روح اله شریفی5 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
4استادیار، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
5دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی امکان جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی به جای ترکیبات شیمیایی به عنوان ترکیبات ضد میکروبی مورد استفاده در محلولهای نگهدارنده گلهای بریده، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام شد. در این تحقیق از گیاه میخکهندی اسانس و عصاره، هر یک در سه غلظت 50، 100 و 300 میلیگرم در لیتر تهیه شد و گلهای بریده ژربرا رقم اکو به صورت مدتدار با این ترکیبات تیمار گردیدند. نتایج نشان داد که طول عمر، وزن تر، میزان جذب محلول، تعداد باکتریهای رشد یافته در محلول نگهدارنده و تغییر رنگ ساقهها تحت تأثیر اسانسها و عصارهها قرار دارد. میانگین طول عمر گلهای تیمار شده با آب مقطر به عنوان شاهد 5/3 روز بود، در حالی که میانگین طول عمر گلهای تیمار شده با اسانس میخکهندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر 4/8 روز و گلهای تیمار شده با عصاره میخکهندی در غلظت 100 میلیگرم در لیتر 3/8 روز بود. همچنین همه تیمارها در مقایسه با شاهد طول عمر بیشتری را دارا بودند. بیشترین میزان وزن تر در تیمار اسانس میخکهندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر و سپس در تیمار عصاره میخکهندی در غلظت 100 میلیگرم در لیتر مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ ژربرا؛ عصاره؛ محلول نگهدارنده؛ میخکهندی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
An Evaluation of the Possibility of Replacing Natural Compounds (Eugenia caryophyllata Essential Oil and other Extracts) Instead of Chemical Antibacterial Compounds in Preservative Solution of Cut Gerbera Flowers | ||
نویسندگان [English] | ||
Zakieh Ziaei mOVAHED1؛ Mohsen Kafi2؛ Ahmad Khalighi3؛ Majid Azizi4؛ Rooholah Sharifi5 | ||
چکیده [English] | ||
To evaluate the possibility of replacing natural compounds for chemical ones as antimicrobial agents in preservative solutions of cut flowers, a factorial CRD based experiment of three replications was conducted at the Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Tehran University. Three concentration levels of 50, 100 and 300 mgL-1 from Eugenia caryophyllata were prepared. Cut gerbera "Ecco" flowers were continuously treated with each concentration of the compound. Results indicated that longevity, fresh weight, vase solution uptake, number of bacteria in preservative solution and color change of stems were affected by essential oils and extracts. Mean longevity of treated flowers with distilled water was 3.5 days, while mean longevity of treated flowers with Eugenia caryophyllata essential oil at 300 mgL-1 was 8.4 days and mean longevity of treated flowers with Eugenia caryophyllata extract at 100 mgL-1 8.3 days. Also it was observed that all the treatments endured more longevity than control flowers. Maximum values of fresh weight were observed in Eugenia caryophyllata essential oil at 300 mgL-1 followed by Eugenia caryophyllata extract of 100 mgL-1 concentration. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Essential oil, Eugenia caryophyllata, Extract, gerbera, Preservative solution | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,396 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,893 |