تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,782 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,383 |
تعیین شرایط بهینه پخت خمیر کاغذ از کاه گندم به روش NSSC | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 13، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1000335، اسفند 1387 اصل مقاله (240.75 K) | ||
نویسندگان | ||
احمد جهان لتیباری؛ احسان حسینی؛ حسین رسالتی؛ عباس فخریان* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، تولید خمیر کاغذ از کاه گندم استان خراسان، با استفاده از فرایند نیمهشیمیایی سولفیت خنثی (NSSC) بررسی شد. ابتدا، ابعاد الیاف کاه گندم اندازهگیری شده، سپس ترکیبات شیمیایی کاه براساس استاندارد TAPPI مشخص شد. شرایط پخت شامل دما در دو سطح (165 و 175)، زمان در سه سطح (20، 30 و 40 دقیقه) و سولفیت سدیم در سه سطح 12، 14 و 16 درصد انتخاب شد و در تمام پختها، نسبت سولفیت سدیم به کربنات سدیم 2 به 1 بود. پس از مرحله پخت، جداسازی اولیه الیاف با استفاده از پالایشگر آزمایشگاهی انجام شد. پس از آن، بازده کل (بازده بعد از پخت)، بازده بعد از الک و لیگنین باقیمانده در خمیر کاغذ تعیین شد. سپس از بین خمیر کاغذهای ساختهشده، تعدادی از آن برای ساخت کاغذ دستساز و تعیین خصوصیات فیزیکی و مقاومتی آن برگزیده شدند. اندازهگیری درجه روانی اولیه این خمیر کاغذها نشان داد که با افزایش درصد سولفیت سدیم و درجه حرارت، درجه روانی کاهش مییابد. دو ویژگی شاخص مقاومت در برابر ترکیدن و مقاومت در برابر تا شدن در اثر افزایش دما و درصد سولفیت سدیم، بهطور معنیداری افزایش یافتند، ولی در مورد شاخص مقاومت در برابر پاره شدن و طول پاره شدن، تأثیر عوامل متغیر معنیدار نبود. با مقایسه نتایج بهدست آمده، تیمار ( 175، َ30 و 16 درصد سولفیت سدیم) به عنوان شرایط بهینه پخت خمیر کاغذ نیمهشیمیایی سولفیت خنثی برای ساخت کاغذ کنگرهای برگزیده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
کاه گندم؛ خمیر کاغذ؛ بازده بعد از پخت؛ بازده بعد از الک؛ ویژگیهای فیزیکی و مقاومتی کاغذ و کاغذ کنگرهای | ||
عنوان مقاله [English] | ||
A Determination of the Optimum NSSC Pulping Condition of Wheat Straw for Corrugated Medium Production | ||
چکیده [English] | ||
In this research, Neutral Sulfite Semichemical (NSSC) pulping of Khorasan wheat straw was investigated. Prior to pulping, fiber dimensions of wheat straw were measured, and chemical composition determined by using TAPPI standard methods. Pulping conditions were as follows: Pulping temperature of 2 levels (165 ,175 ), pulping time of 3 levels (20, 30 and 40 minutes) and sodium sulfite charge at 3 levels (12, 14, 16%). In all cooks, Na2So3 to Na2Co3 ratio was 2:1. Following the cooking phase, primary defibration was done, using a laboratory refiner. At the end of pulping, properties such as yield (after cooking), screened yield and residual lignin were determined. Then, among different pulps, some treatments were chosen for production of hand sheets and measurement of physical and strength properties. Initial freeness measurement of these pulps indicated that increasing sodium sulfite charge and pulping temperature decreases freeness. As to burst index and fold endurance, increasing temperature and sodium sulfite charge increased these strengths significantly, while concerning the other two properties of tear index and breaking length, These variable factors had no significant effect on them. A comparison of all results revealed that, treatment of (175 , 30 min, 16% sodium sulfite) can be chosen as the optimum condition of (NSSC) pulping of wheat straw for corrugated medium production. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
NSSC, wheat straw, NSSC pulp, Yield (after cooking), Screened yield, Physical and strength properties of paper, Corrugated medium | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,074 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,253 |