تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,755 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,952 |
کاربرد روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی در اندازهگیری میزان جذب منتول از دوغ به بطریهای پلیاتیلن ترفتالات | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 9، دوره 44، شماره 1، اردیبهشت 1392، صفحه 77-85 اصل مقاله (388.57 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2013.36166 | ||
نویسندگان | ||
مهدی فرهودی1؛ زهرا امام جمعه* 2؛ محمدرضا احسانی2؛ عبدالرسول ارومیه ای3 | ||
1دانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3دانشیار پژوهشکدۀ پلیمر و پتروشیمی ایران | ||
چکیده | ||
یکی از واکنشهایی که بین مادۀ غذایی و مادۀ بستهبندی در تماس با هم صورت میگیرد جذب ترکیبات عطروطعمی از مادۀ غذایی به بستهبندی است. اهمیت مطالعۀ این واکنشها از این نظر است که جذب ترکیبات عطروطعمی به مادۀ بستهبندی سبب کاهش شدت عطر و طعم محصول و همچنین تغییر در خواص مرزی/مکانیکی بطریها میشود، که در نهایت به کاهش کیفیت محصول میانجامند. جذب منتول (عامل طعم نعناع) از دوغ به بطری PET در سه وضعیت دمایی 4، 25، و 45 درجۀ سلسیوس بررسی شد. در این تحقیق برای استخراج منتول از بطریها روش استخراج با حلال بهکار برده شد و از روش ریزاستخراج مایعـمایعپخشی نیز برای پیشتغلیظ محلول استخراجی قبل از آنالیز دستگاهی استفاده شد. اندازهگیری کمّی منتول با روش کروماتوگرافی گازی مجهز به دتکتور FID صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان جذب منتول تابعی از دما و زمان نگهداری است، بهاین ترتیب که میزان جذب منتول با گذشت زمان و افزایش دما افزایش یافت. مدل ریاضی بهکارگرفتهشده در پژوهش حاضر، رفتار فیکی را در نفوذ منتول بهداخل بطریهای پلیاتیلن ترفتالات نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
پلیاتیلن ترفتالات؛ جذب؛ دوغ؛ ریزاستخراج مایعـمایعپخشی؛ منتول | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Application of dispersive liquid-liquid microextraction in determination of menthol absorption from yogurt drink into polyethylene terephthalate bottles | ||
نویسندگان [English] | ||
Mahdi Farhoodi1؛ Zahra Emam jomeh2؛ Mohammad Reza Ehsani2؛ Abdolrasoul Oromiehie3 | ||
1Ph. D. Student, University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Iran | ||
2Professors, University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Iran | ||
3Associate Professor, Iran Polimer and petrochemical Institute | ||
چکیده [English] | ||
Absorption of flavor compounds from food into the package is one of the interactions which occur between food and packaging material. This phenomenon is of high importance, because absorption of flavors into the packaging material could diminish the flavor intensity of the product as well as loss of mechanical/border properties of the packaging material, so the final loss of quality in the food product will be appear. Absorption of menthol (mint flavor agent) from yogurt drink into the PET was studied at three storage temperature (4, 25 and 45°C). Solvent extraction method used for extraction of menthol from PET bottle and dispersive liquid-liquid mixroextraction used for preconcentration of extracted solution before instrumental analysis by GC. Quantification of menthol performed using gas chromatograph coupled with FID detector. The results showed that the absorption of menthol into the packaging material is a time and temperature dependent phenomenon so that the content of menthol absorbed into bottle increases with elevation in time and temperatures. The mathematical model represented fickian diffusion in the absorption of menthol into polyethylene terephthalate bottles. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
absorption, dispersive liquid-liquid microextraction, menthol, polyethylene terephthalate, yogurt drink | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,375 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,192 |