تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,091,064 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,195,022 |
کنترل بیولوژیک بیماری پوسیدگی آلترناریایی گوجهفرنگی توسط استرینهای Bacillus subtilis UTB96 و Pseudomonas fluorescens UTPf68 | ||
دانش گیاهپزشکی ایران | ||
مقاله 13، دوره 44، شماره 2، اسفند 1392، صفحه 299-305 اصل مقاله (724.11 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijpps.2014.36678 | ||
نویسندگان | ||
سلیمان قاسمی1؛ مسعود احمد زاده* 2؛ سیاوش ترابی1 | ||
1محقق شرکت فنآوری زیستی طبیعتگرا - کرج | ||
2استاد، گروه گیاهپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
میوههای گوجهفرنگی هم در مزرعه و هم در انبار در معرض پوسیدگیهای میکروبی پس از برداشت قرار دارند. در این پژوهش پس از جداسازی عوامل پوسیدگیگوجهفرنگی، دو باکتری بیوکنترل Bacillus subtilis UTB96 و Pseudomonas fluorescens UTPf68 که تولید نیمهانبوه آنها در بیوراکتور صنعتی با موفقیت به انجام رسیده بود، در دو حالت کشت متقابل و بررسی روی میوهها، بر این بیمارگرها بررسی شدند.طبق نتایج بهدستآمده از کشت متقابل، باکتری B. subtilis UTB96 توانست بهترتیب به میزان 7/68 و 7/81 درصد از رشد قارچهای Alternaria alternata و Penicillium sp. جلوگیری کند. همچنین باکتری P. fluorescens UTPf68 نیز بهترتیب به میزان 2/62 و 3/24 درصد از رشد میسلیوم قارچهای A. alternata و Penicillium sp.جلوگیری کرد. همچنین نتایج نشان داد که این باکتریها تأثیر خوبی در جلوگیری از رشد قارچ A. alternata روی گوجهفرنگی دارند. تا آنجا که باکتری B. subtilis UTB96 توانست 5/92 درصد از رشد قارچ A. alternataجلوگیری کند. باکتری P. fluorescens UTPF68 نیز به میزان 5/76 درصد از رشد میسلیوم قارچ A. alternata و ایجاد پوسیدگی روی گوجهفرنگی جلوگیری کرد. نتایج این پژوهش به همراه تحقیقات تکمیلی دربارۀ این باکتریهای مفید میتواند به توسعه و کاربردی شدن کنترل بیولوژیک بیماریهای پس از برداشت کمک کند. | ||
کلیدواژهها | ||
بیماریهای پس از برداشت؛ گوجهفرنگی؛ Alternaria alternata؛ Bacillus subtilis UTB96؛ Pseudomonas fluorescens UTPf68 | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Biological Control of Alternaria Rot of Tomato byTwo Bacterial Strains, Pseudomonas fluorescens UTPf68, and Bacillus subtilis UTB96 | ||
نویسندگان [English] | ||
Soleyman Ghasemi1؛ Masoud Ahmadzadeh2؛ Siyavash Torabi1 | ||
1Researcher, Nature Oriented BiotechnologyCopany, Karaj, Iran | ||
2Professor, Department of Plant Protection, University Colleg of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Poor packaging and improper management causes fruits get bruised and squeezed, allowing for different types of rots to develop when the necessary favorable growth conditions available. Tomato fruit is beset with problems of both field and storage rot. Throughout the present study, two biocontrol bacteria Pseudomonas fluorescens UTPf68, and Bacillus subtilis UTB96 the large scale production of which had been successfully carried out in industrial bioreactor were tested against some isolated tomato post harvest pathogens, in eitherin vitroor in vivo conditions. AlphaDual culture results indicated that B. subtilis UTB96 inhibited mycelial growth of Alternaria alternata and of Penicillium spp. for about 68.7 and 81.7 percent respectively. Also, P. fluorescens UTPf68 was shown to prevent the mycelial growth of A. alternata and of Penicillium spp. by about 62.2 and 24.3 percent respectively. A substantial potential of the bacterial strains, in preventing the growth of fungus A. alternata on tomato fruit was finally observed. The bacterium B. subtilis UTB96 reduced rot development of tomato fruits caused by A. alternate for about 92.5 percent. Meanwhile, bacterium P. fluorescens UTPf68 inhibited the mycelial growth of the postharvest pathogen A. alternata on tomato fruits by about 76.5 percent. The results of this study plus future complementary researches can help the development and application of large scale biological control intended to reduce the post harvest incidence of diseases. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Alternaria alternata, Bacillus subtilis, UTB96, post-harvest diseases, Pseudomonas fluorescens, UTPf68, Tomato | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,056 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,064 |