تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,118,205 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,224,077 |
شناسایی آللهای زیرواحدهای سبک گلوتنین در ژنوم D گندم نان و خویشاوندان وحشی | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 1، دوره 45، شماره 3، مهر 1393، صفحه 327-334 اصل مقاله (543.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijfcs.2014.53529 | ||
نویسندگان | ||
سیوان احمدی1؛ محمدرضا نقوی* 2؛ علی اکبر شاه نجات بوشهری2 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش بهمنظور شناسایی زیرواحدهای سبک گلوتنین (LMW-GS) از ژنوم D، 110 نمونه از گونههای گیاهی گندم نان،Aegilops crassa ، Ae. cylindrica و Ae. tauschii. ارزیابی شد. در مجموع با توجه به نتایج آنالیز ژلهای SDS-PAGE چهار آلل شناسایی شد. آلل a با فراوانی 45 درصد دارای بیشترین فراوانی و پس از آن آللهای b، c و d بهترتیب دارای فراوانیهای 1/38 ، 8/11 و 1/9 درصد بودند. در گونة Ae. crassa، آللهای b و c بهترتیب دارای بیشترین و کمترین فراوانیاند. آللهای a و (c و d) بهترتیب در Ae. cylindrica بیشترین و کمترین فراوانی را دارند. در Ae. tauschii، آللهای a و d بهترتیب دارای بیشترین و کمترین فراوانیاند. در T. aestivum، آللهای b و d بهترتیب بیشترین و کمترین فراوانی را دارند. تنوع ژنتیکی (ζ) در جمعیتهای گندم نان، Ae. crassa، Ae. cylindrica و Ae. tauschii بهترتیب 6564/0، 5792/0، 6378/0 و 6214/0 برآورد شد. همچنین تنوع ژنتیکی متوسط (H) برای کل جمعیت 6294/0 بهدست آمد. نتایج این تحقیق نشان میدهد که خویشاوندان وحشی گندم دارای آللهای متنوعیاند که از این آللها میتوان در برنامههای اصلاحی بهمنظور بهبود گلوتنین استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
زیرواحدهای سبک گلوتنین؛ ژنوم D؛ SDS-PAGE | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Identification of low molecular weight glutenin subunits in Triticum aestivum and the D genome of wild related wheat | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyvan Ahmadi1؛ Mohammad-Reza Naghavi2؛ Ali Akbar Shah Nejat Booshehri2 | ||
1Graduated Student, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran | ||
2Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran | ||
چکیده [English] | ||
In this study, 110 samples of bread wheat, Aegilops crassa, Ae. cylindrica and Ae. tauschii were investigated to identify Low-Molecular-Weight Glutenin Subunits. Overall, the four alleles in term of the analysis of SDS-PAGE gels were detected. The ʻaʼ allele with 45% has the greatest frequency, and after that, ʻbʼ, ʻcʼ and ʻdʼ alleles were with 38.1%, 11.8% and 9.1% frequencies, respectively; however, in Ae. crassa, ʻbʼ and ʻcʼ alleles are the highest and lowest frequencies, respectively. The ʻaʼ and (ʻcʼ and ʻdʼ) alleles are the highest and lowest frequencies in Ae. cylindrica; nonetheless, In Ae. tauschii, ʻaʼ and ʻdʼ are the highest and lowest frequencies. In T. aestivum, ʻbʼ are the highest while ʻdʼ shows the lowest frequencies. Genetic diversity (ζ) in populations of bread wheat, Ae. crassa, Ae. cylindrica, Ae. tauschii and total population were calculated 0.6564, 0.5792, 0.6378, 0.6214 and 0.6294, respectively. Furthermore, the average genetic diversity (H) for the total population was obtained 0.6294. The results show that wild wheat relatives have various alleles that can be utilized them in breeding programs to improve glutenin. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Low-Molecular-Weight Glutenin Subunit, D-genome, SDS-PAGE | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,507 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 705 |