تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,317 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,222,801 |
تأثیر ال-آرژنین بر رشد، رودۀ کوچک و سامانۀ ایمنی در جوجههای گوشتی در دورۀ آغازین پرورش | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 4، دوره 45، شماره 3، مهر 1393، صفحه 223-233 اصل مقاله (575 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2014.53778 | ||
نویسندگان | ||
مسعود ادیب مرادی1؛ مرضیه ابراهیمی* 2؛ احمد زارع شحنه3؛ محمود شیوازاد3؛ زربخت انصاری پیرسرائی4؛ مجید تبیانیان5؛ کرامت نوری جلیانی6 | ||
1دانشیار دانشکدة دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
2استادیار دانشکدة کشاورزی دانشگاه تبریز، تبریز | ||
3استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
4استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
5استادیار مؤسسۀ تحقیقات سرم و واکسن رازی، کرج | ||
6دانشیار دانشکدۀ بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش بررسی تأثیر سطوح بالای اسید آمینۀ ال-آرژنین در دورة آغازین پرورش بر عملکرد رشد، ریختشناسی روده و سامانۀ ایمنی در جوجة مرغهای گوشتی سویة راس بود. در این پژوهش 192 قطعه جوجهمرغ گوشتی 1روزه سویة راس در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار جیرة غذایی تغذیه شدند که هر جیرة غذایی شامل چهار تکرار و هر تکرار برای دوازده قطعه جوجه بود. جیرههای غذایی دارای 100 درصد، 153 درصد، 168 درصد و 183 درصد آرژنین قابل هضم بر اساس توصیۀ برنامۀ پرورش راس بودند و از یک تا 10روزگی تغذیه شدند. در روز دهم پژوهش، جوجهها وزنکشی شده و مصرف خوراک آنها اندازهگیری شد. سپس سه جوجه از هر تکرار برای بررسی بافت روده و سامانة ایمنی کشتار شدند. نتایج نشان داد که سطوح بالای آرژنین غذایی تأثیر معنادار افزاینده (01/0 P<) بر وزن 10روزگی، بازده خوراک، شاخصههای سامانة ایمنی، وزن و طول رودة کوچک و طول پرزها و عمق کریپتهای آن داشت. بر اساس نتایج این پژوهش، مصرف 168 درصد آرژنین قابل هضم بر اساس توصیة برنامة پرورش راس، بهترین نتیجه را در بهبود رشد جوجههای گوشتی داشت و همچنین بهبود ویژگیهای طولی و وزنی و بافتشناسی بافت رودة کوچک و صفات ایمنی را به همراه داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
آرژنین؛ جوجة گوشتی؛ ریختشناسی رودة کوچک؛ سامانة ایمنی؛ عملکرد رشد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effects of L-arginine on growth, small intestine, and immune system of broilers in starter period | ||
نویسندگان [English] | ||
Masoud Adibmoradi1؛ Marziyeh Ebrahimi2؛ Ahmad Zare Shahneh3؛ Mahmoud Shivazad3؛ Zarbakht Ansari Pirsaraei4؛ Majid Tebianian5؛ Keramat Nourijelyani6 | ||
1Associate professor at Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran | ||
2Assistant professor at Faculty of Agricultural Science, University of Tabriz-Tabriz | ||
3Professors, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran-Karaj | ||
4Assistant professor at Sari Agricultural Sciences & Natural Resources University | ||
5Assistant professor at Razi Vaccine and Serum Research Institute-Karaj | ||
6Associate Professor at School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences | ||
چکیده [English] | ||
The objective of the present study was to investigate the effects of high dietary levels of L-arginine during starter period on growth, intestine morphology and immune system of female Ross broiler chicks. In this experiment, 192 day old female Ross broiler chicks were fed with 4 dietary treatments in a completely randomized design, in which each dietary treatment included 4 replications. Dietary treatments included 100%, 153%, 168% and 183% of digestible arginine, based on the Ross recommendation, and were fed from day 1 to 10. On d 10 of the experiment, chicks were weighed and feed consumption was recorded. Then, three chicks per replication were slaughtered in order to survey intestinal histology and immune system. The results showed that high dietary levels of arginine had an increasing effect (P<0.01) on 10th day body weight, feed efficiency, immune system characteristics, weight and length of small intestine, and its villus height and crypt depth. According to the results of this study, 168% digestible arginine, based on the Ross recommendation, had the best desirable results on growth improvement of broiler chicks and it also improved weight, length and histology of small intestine, and immune characteristics. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
arginine, growth performance, Morphology of Small Intestine, Immune system, broiler chick | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,268 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 918 |