تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,101,521 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,208,159 |
اثر ایزوفلاونهای سویا بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و معدنی شدن استخوان درشتنی جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 18، شماره 1، فروردین 1395، صفحه 75-83 اصل مقاله (531.81 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.54467 | ||
نویسندگان | ||
اکبر شیرعلی نژاد1؛ میرداریوش شکوری* 2؛ سیده اعظم خاتمی1 | ||
1کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر ایزوفلاونهای سویا بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی، و محتوی کلسیم و فسفر استخوان درشتنی جوجههای گوشتی اجرا شد. تعداد 240 قطعه جوجۀ یکروزه سویۀ راس 308 در قالب طرحی کاملاً تصادفی به چهار تیمار (شامل سطوح صفر (شاهد)، 25، 50، و 100 میلیگرم در کیلوگرم ایزوفلاون) و سه تکرار (20 قطعه در هر تکرار) طی یک دورۀ 42روزه اختصاص یافتند. استفاده از ایزوفلاون در همۀ سطوح، بدون تأثیر معنیدار بر مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی جوجهها را در دورۀ پرورش بهبود بخشید (05/0>P). مصرف سطوح 50 و 100 میلیگرم ایزوفلاون در کیلوگرم جیره بدون تأثیر بر درصد خاکستر استخوان درشتنی، موجب افزایش درصد کلسیم و فسفر این استخوان شد (05/0>P). pH شیرابۀ گوارشی سنگدان و سکوم در اثر مصرف ایزوفلاون کاهش یافت (05/0>P). با افزودن ایزوفلاون به جیرۀ غلظت کلسترول کل، تریگلیسرید، کلسترول LDL، و VLDL سرم خون جوجهها کاهش (05/0>P) ولی غلظت کلسترول HDL افزایش یافت (05/0>P). استفاده از 100 میلیگرم ایزوفلاون موجب افزایش قیمت جیرۀ مصرفی (05/0>P) و مصرف 50 میلیگرم آن افزایش سود ناخالص را بهازای هر قطعه جوجه موجب شد (05/0>P). باتوجه به یافتههای پژوهش حاضر، استفاده از سطح 50 میلیگرم در کیلوگرم ایزوفلاون سویا در جیرۀ جوجههای گوشتی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
برآورد اقتصادی؛ جنیستئین؛ کلسترول سرم؛ کلسیم استخوان؛ pH شیرابه گوارشی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of soybean isoflavones on growth performance, blood parameters and mineralization of tibia bone in broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Akbar Shiralinezhad1؛ Mir Daryoush Shakouri2؛ Seyedeh Azam Khatami1 | ||
1M.Sc., Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran | ||
2Assistant Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the effect of dietary soy isoflavones (ISFs) on growth performance, blood parameters and tibia Ca and P content of broiler chickens. A total of 240 as-hatched day-old Ross 308 chicks were used in a completely randomize design with four treatments (0 (control), 25, 50 and 100 mg/kg of ISF), three replicates and 20 birds per each replicate for a period of 42 days. Using ISF in the diet without any effect on feed intake improved the chicken’s weight gain and feed conversion ratio (P<0.05). Diet containing 50 and 100 mg ISF/kg had no effect on tibia ash content, but increased tibia Ca and P contents (P<0.05). pH value of gizzard and cecal digesta were decreased by adding ISF to diet (P<0.05). The sera concentrations of total cholesterol, triglyceride, LDL- and VLDL-cholesterol decreased in birds fed on diets containing ISF (P<0.05), whereas the concentration of HDL-cholesterol increased (P<0.05). Addition 50 and 100 mg/kg of ISF to diet increased the gross profit per chicken and cost of diet, respectively (P<0.05). According to the findings, supplementation of 50 mg ISF/kg of broiler diet is recommended. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
bone calcium, digesta pH, economic efficiency, Genistein, serum cholesterol | ||
مراجع | ||
1. افتخاری م ح، رجایی فرد ع، اوجی ع ا و محمدزاده هنرور ن (1388) اثر دایدزئین بر سطح گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز موشهای صحرایی دیابتی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 4(2): 44-37.
2 . Akdemir F and Sahin K (2009) Genistein supplementation to the quail: Effects on egg production and egg yolk genistein, daidzein, and lipid peroxidation levels. Poultry Science. 88: 2125-2131. 3 . Albright F, Bloomberg F and Smith PH (1940) Postmenopausal osteoporosi. Trans Association of American Physicians. 55: 298-305. 4 . Arjmandi BH, Khalil DA and Hollis BW (2002) Soy protein: its effects on intestinal calcium transport, serum vitamin D, and insulin-like growth factor-I in variectomized rats. Calcified Tissue International. 70: 483-487. 5 . Association of Official Analytical Chemists (1995) 4. Animal feeds. Phosphorus. 965.17 Photometric method. Page 27 in Official Methods of Analysis. Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC. 6 . Baum JA, Teng H, Erdman JW, Weigel RM, Klein BP, Persky VW, Freels S, Surya P, Bakhit RM, Ramos E, Shay NF and Potter SM (1998) Long-term intake of soy protein improves blood lipid profiles and increases mononuclear cell low-densitylipoprotein receptor messenger RNA in hypercholesterolemic, postmenopausal women. American Journal of Clinical Nutrition. 68: 545-551. 7 . Bjerrum L, Pedersen K and Engberg RM (2005) The influence of whole wheet feeding on salmonella infection and gut flora composition in broiler. Avain Diseases. 49: 9-15. 8 . Friedewald WT, Levy RI and Fredrickson DS (1972) Estimation of concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma without use of the ultra-centrifuge. Clinical Chemistry. 18: 449-502. 9 . Hall LE, Shirley RB, Bakalli RI, Aggrey SE, Pesti GM and Edwards HM (2003) Power of two methods for the estimation of bone ash of broilers. Poultry Science. 82: 414-418. 10 . Iqbal MF, Luo YH, Hashim MM and Zhu WY (2014) Evaluation of genistein mediated growth, metabolic and anti-inflammatory responses in broilers. Pakistan Journal of Zoology. 46: 317-327. 11 . Jiang Z, Jiang S, Lin Y, Xi P, Yu D and Wut T (2007) Effects of soybean isoflavone on growth performance, meat quality, and antioxidation in male broilers. Poultry Science. 86:1356-1362. 12 . Jin LZ, Ho YW, Abdullah N and Jalaludin S (1998) Growth performance, intestinal microbial populations and serum cholesterol of broiler fed diets containing Lactobacillus culture. Poultry Science. 77: 1259-1265. 13 . Kudou S, Fleury Y, Welti D, Magnolato D, Uchida T, Kitamura K and Okubo K (1991) Malonyl isoflavone glycosides in soybean seeds. Agricultural and Biological Chemistry. 55: 2227-2233. 14 . Mazur W and Adlercreutz H (2000) Overview of naturally occurring endocrine-active substances in the human diet in relation to human health. Nutrition. 16: 654-658. 15 . Payne RL, Bidner TD, Southern LL and McMillin KW (2001) Effects of soy isoflavones on growth and carcass traits of commercial broilers. Poultry Science. 80: 1201-1207. 16 . Potter SM (1998) Soy protein and cardiovascular disease: the impact of bioactive component in soy. Nutrition Reviews. 1: 231-235. 17 . Sahin N, Sahin K, Ondercl M, Sarkar FH, Doerge D, Prasad A and Kucuk O (2006) Effect of dietary genistein on nutrient use and mineral status in heat-stressed quails. Experimental Animals. 55: 75-82. 18 . SAS Institute (2005) SAS/STAT User’s guide: Statistics. Version 9.1. 4th Edition. SAS Inst. Inc., Cary, NC. 19 . Sirtori CR, Lovati MR, Manzoni C, Monetti M, Pazzucconi F and Gatti E (1995) Soy and cholesterol reduction: clinical experience. Journal of Nutrition. 125: 598-605. 20 . Stevenson LM, Hess JB, Oates SS and Berry WD (2014) A comparison of the effects of estradiol and the Soy phytoestrogen genistein on liver lipid content of chickens. International Journal of Poultry Science. 13: 124-132. 21 . Wang G and Beed DK (1992) Effects of ammonium chloride and sulfate on acid-base status and calcium metabolism of dry Jersey cows. Journal of Dairy Science. 75: 820-828. 22 . Weggemans RM and Trautwein EA (2003) Relation between soy associated isoflavones and LDL and HDL cholesterol concentrations in humans: a meta-analysis. European Journal of Clinical Nutrition. 57: 940-946. 23 . Yousef MI, Kamel KI, Esmail AM and Baghdadi HH (2004) Antioxidant activities and lipid lowering effects of isoflavone in male rabbits. Food and Chemical Toxicology. 42: 1497-1503. 24 . Zyła K, Mika M, Stodolak B, Wikiera A, Koreleski J and Swiatkiewicz S (2004) Towards complete dephosphorylation and total conversion of phytates in poultry feeds. Poultry Science. 83: 1175-1186.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,239 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 937 |