تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,779 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,997 |
بهینهسازی فرمولاسیون پوششهای فعال پلیساکاریدی برای افزایش ماندگاری سیب کامل رددلیشز از طریق روش سطح پاسخ | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 10، دوره 46، شماره 3، مهر 1394، صفحه 295-304 اصل مقاله (1.35 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2015.56870 | ||
نویسندگان | ||
آیدا تقی زاده1؛ بابک قنبرزاده* 2؛ محمود صوتی3؛ شیوا قیاسی فر4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز | ||
2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
4مربی گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
در این تحقیق بهینهسازی فرمولاسیون پوشش برای سیب رددلشیز از طریق روش سطح پاسخ با طرح مرکب مرکزی با چهار متغیر (کربوکسیمتیلسلولزـپکتین، اسیداسکوربیکـاسیدسیتریک، سوربات پتاسیم، و هیدروکسیآنیزول بوتیله) مطالعه شد. بر پایۀ کمترین مقدار افت وزن بهترین پوشش تعیین و سپس تأثیر پوشش بهینه روی ویژگیهای کیفی سیب ارزیابی شد. نتایج نشان داد که نمونههای کنترل، 5درصد وزن اولیه و نمونههای پوششدادهشده توسط پوشش بهینه، 23/1درصد وزن اولیه خود را از دست دادند. نتایج آزمون نفوذ و اسیدیته نشان داد که سیبهای پوششدار سفتی و اسیدیتۀ بالاتری در مقایسه با نمونههای بدون پوشش بعد از 40 روز نگهداری در دمای C˚6-5 داشتند، ولی از نظر مواد جامد محلول، تفاوت معنیداری بین دو نمونه وجود نداشت. همچنین پوششدهی به کاهش تعداد کپک و مخمر در سیبهای پوششدار (log cfu/ml6/1) به نسبت نمونههای بدون پوشش (log cfu/ml7/2) منجر شد. بنابراین پوشش فرمولهشده میتواند برای افزایش مؤثر ماندگاری سیب رددلشیز استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پکتین؛ پوشش فعال؛ روش سطح پاسخ؛ سیب؛ کربوکسی متیلسلولز | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Optimization of polysaccharide based active coatings for prolonging the shelf life of Red delouses apple by response surface methodology | ||
نویسندگان [English] | ||
Aida Taghizadeh1؛ Babak Ghanbarzadeh2؛ Mahmud Sowti3؛ Shiva ghiyasifar4 | ||
1M. Sc. of Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran | ||
2Associated Professor of Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran | ||
3Assistant Professor of Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran | ||
4M.S of Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In the present study, optimization of active-blend coating formulation was investigated by response surface methodology (RSM). For this purpose, central composite design with four variables (concentration of carboxymethyl cellulose-pectin, ascorbic acid-citric acid, potassium sorbate and Butylated hydroxyanisole ) were used. Weight loss is selected as responses of model. On the base of minimum weight loss, optimum coating solution was determined. Effects of coating solutions on quality attributes of apples were studied. The coated apples lost their 1.23% weight, while uncoated ones lost of 5% their weight (P < 0.05). The results of firmness test showed that coating of apple caused to maintain of initial texture. The acidity values of coated apples were significantly higher than uncoated samples after 40 days at 5-6 °c. There is no significant difference in Brix among coated and uncoated apples. The using of coatings resulted to reduce yeast and mold count in coated apple (1.6 log CFU/ml) compared to uncoated sample (2.7 log CFU/ml). Sensory evaluation was also satisfactory | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Apple, Active Coating, CMC, Pectin, RSM | ||
مراجع | ||
Bai, J. & Alleyne, V. (2003). Coating selection for ‘Delicious’ and other apples, Postharvest Biology and Technology, 28, 259-268. Bai, J., Hagenmaier, R. & Baldwin, E. (2003). Formulation of zein coatings for apples, Postharvest Biology and Technology, 28, 381-/390. Bett, K. L., Ingram, D. A., Grimm, C. C., Lloyd, S. W., Spanier, A. M., Miller, J. M., Gross, K. C., Baldwin, E. A., Vinyard, B. T.(2001). Flavor of fresh-cut Gala apples in barrier film packaging as affected by storage time, J. Food Quality, 24, 141–156. Fatemi, H. (2001). Food Chemistry, Enteshar Publishing Company. (In Farsi). Ghanbarzadeh, B. & Almasi, H. (2009). Biodegradable and edible biopolymers in food and drug packaging, Amirkabir University Press. (In Farsi). Hasany, F., Javanmard, M. & Garosy, F. (2010). Shelf life of kiwifruit coated with whey protein concentrate and rice bran oil, Research in Science and Technology of Food magazine, 7, 158-167. (In Farsi). Herbert, R. A. (1990). Methods for enumerating micro-organisms and determining biomass in natural environments, New York Academic Press. Imandel, K. (1995). Corruption and food storage conditions in the morgue, Tehran University Press. (In Farsi). Jalili, M. R. & Hasani, A. (2004). Postharvest Physiology. Jahad Daneshgahy Press, (In Farsi). Joerger, R. D. (2007). Antimicrobial films for food application, Packaging Technology and Science, 20, 231-273. Maftoonazad, N. & Ramaswamy, H. S. (2005). Postharvest shelf-life extension of avocados using methyl Cellulosebased coating, LWT-Food Science and Technology, 38, 617–624. Myers, R. H. & Montgomery, D. C. (2002). Response surface methodology: Process and product optimization using designed experiments. John wiley and sons, Inc. New York. Olivas, G. I., Mattinson, D. S. & Barbosa, G.V. (2007). Alginate coatings for preservation of minimally processed ‘Gala’ apples, Postharvest Biology and Technology, 45, 89–96. Parvaneh, V. (1992). Quality control and chemical analysis of food. Tehran University Press. (In Farsi). Rahemy, M. (2003). Postharvest physiology. Publication center. Shiraz university. (In Farsi). Raybaudi-Massilia, R. M., Rojas-Grau , M. A., Mosqueda-Melgar, J., & Martın-Belloso, O. (2008). Comparative study on essential oils incorporated into an alginate-based edible coating to assure the safety and quality of fresh-cut Fuji apples, Journal of Food Protection, 71, 1150–1161. Rojas-Grau, M. A., Raybaudi-Massilia, R. M. Soliva-Fortuny, R. C. (2007). Apple puree-alginate edible coating as carrier of antimicrobial agents to prolong shelf-life of fresh-cut apples, Postharvest Biology and Technology, 45, 254–264. Rojas-Grau, M. A., Soliva-Fortuny, R. & Martin-Belloso, O. (2009). Edible coatings to incorporate active ingredients to fresh-cut fruits, Food Science and Technology, 20, 438-447. Rojas-Grau, M. A., Tapia, M. S., Rodrıguez, F. J., Carmona, A. J. & Martın-Belloso, O. (2007). Alginate and gellan based edible coatings as support of antibrowning agents applied on fresh-cut Fuji apple, Food Hydrocolloids, 21, 118–127. Sayanjali, S., Ghanbarzadeh, B.& Ghiassifar, S., (2011). Evaluation of antimicrobial and physical properties of edible film based on carboxymethyl cellulose containing potassium sorbate on some mycotoxigenic Aspergillus species in fresh pistachios. LWT - Food Science and Technology, 44, 1133-1138. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,577 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,266 |