تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,487 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,953 |
اثر منبع چربی جیره و اسانس مرزه خوزستانی بر عملکرد، اجزای لیپیدی خون و پایداری اکسیداتیو گوشت در جوجه گوشتی تحت تنش گرمایی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 14، دوره 19، شماره 1، اردیبهشت 1396، صفحه 201-212 اصل مقاله (892.63 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.59524 | ||
نویسندگان | ||
بابک ماسوری* 1؛ سمیه سالاری2؛ حشمت اله خسروی نیا3؛ صالح طباطبایی وکیلی4؛ طاهره محمدآبادی4 | ||
1دانشجوی دکتری /دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
2عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
3عضو هیات علمی دانشگاه لرستان | ||
4عضو هیات علمی دانشگاه رامین | ||
چکیده | ||
تاثیر اسانس مرزه خوزستانی (صفر و 400 میلی گرم بر کیلوگرم جیره) و منبع چربی (پنج درصد روغن ماهی، سه درصد روغن ماهی + دو درصد روغن کلزا، دو درصد روغن ماهی +سه درصد روغن کلزا و پنج درصد روغن کلزا) بر عملکرد تولیدی، کلسترول گوشت، پایداری لیپید و اجزای لیپیدی خون جوجههای گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی در یک آزمایش فاکتوریل 2×2×4 با پنج تکرار انجام شد. استفاده از پنج درصد روغن کلزا باعث کاهش ضریب تبدیل خوراک، غلظت لیپوپروتئینهای با دانسیته کم در سرم و میزان کلسترول عضلات ران و سینه در جوجههای گوشتی در سن 42 روزگی شد (05/0>P). استفاده از 400 میلیگرم در کیلوگرم اسانس مرزه باعث بهبود افزایش وزن روزانه، کاهش سطح کلسترول سرم و عضلات ران و سینه و کاهش سطح مالوندیآلدئید در عضلات ران و سینه شد (05/0>P). اعمال تنش گرمایی در بازه زمانی 22 تا 42 روزگی باعث کاهش معنیدار ضریب تبدیل خوراک، افزایش کلسترول سرم خون و کلسترول عضله سینه و افزایش سطح مالوندیآلدئید عضلات ران وسینه شد (05/0>P). بر اساس نتایج حاصل، استفاده از روغن کلزا یا400 میلیگرم در کیلوگرم اسانس مرزه خوزستانی تأثیر مثبت بر خصوصیات عملکرد و کاهش محتوای کلسترول عضلات و سرم خون در جوجه گوشتی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ روغن کلزا؛ روغن ماهی؛ کلسترول گوشت؛ لیپید خون؛ مرزه خوزستانی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of dietary fat source and Satureja Khuzistanica essential oils on performance, blood lipid constituents, cholesterol content and lipid stability of meat in broiler chicken under heat stress | ||
نویسندگان [English] | ||
babak masouri1؛ somayeh sallary2؛ heshmatollah khosravinia3؛ saleh tabatabaei vakili4؛ tahereh mohammadabadi4 | ||
1Phd student/Ramin agriculture and natural resource university | ||
2ramin university of agriculture and natural resource | ||
3lorestan university | ||
4ramin university | ||
چکیده [English] | ||
This study was carried out to examine the effect of supplementation of canola and fish oils (5% fish oil, 3% fish oil + 2% canola oil, 2% fish oil + 3% canola oil and 5% canola oil) and Satureja khuzistanica essential oils (SkEO) (0 and 400 mg/kg), into a basal diet on productive performance, meat cholesterol, lipid stability and certain blood lipid components in broiler chickens raised under normal and heat stress conditions during day 22 to 42 of age. The experiment was conducted in a 4×2×2 factorial expriment using 640 one-day-old Ross 308 chicks in a completely randomised blocks design with 5 replicates of 8 birds in each replication. Oil source significantly decreased FCR, serum LDL and cholesterol content in thigh and breast muscles at day 42 of age. Inclusion of 400 mg/kg SkEO in diet significantly increased daily weight gain and decreased cholesterol content and TBARS concentration in thigh and breast muscles in heat stressed chicks. Heat stress condition significantly decreased FCR and increased TBARS as well as cholesterol content in breast muscle and serum cholesterol concentration during day 22 to 42 of age. It was concluded that supplementation of 400 mg/kg SkEO and canola oil into diet could have a positive effect on productive performance and reduce the meat and serum cholesterol concentration in broiler chicken. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler Chicken, canola oil, fish oil, meat cholesterol, Satureja khuzistanica, serum lipid composition | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,068 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 395 |