تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,525 |
تعداد مقالات | 70,444 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,997,686 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,117,186 |
ویژگیهای فیزیکی، ترکیب شیمیایی و زیربخشهای پروتئینی تفالههای چغندرقند ایران در مقایسه با مقادیر جدولهای سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 15، دوره 47، شماره 3، آذر 1395، صفحه 473-480 اصل مقاله (506.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2016.59923 | ||
نویسندگان | ||
نیما نادری1؛ غلامرضا قربانی* 2؛ علی صادقی سفید مزگی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد تغذیة نشخوارکنندگان، گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان (83111-84156)، ایران | ||
2استاد، گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان (83111-84156)، ایران | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان (83111-84156)، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش تعیین ویژگیهای فیزیکی، ترکیب شیمیایی و جداسازی زیربخشهای پروتئینی تفالههای چغندرقند تولیدشده در ایران و مقایسة آن با مقادیر جدولهای سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل بود. شمار 39 نمونه از سیزده کارخانة قند و شکر از سراسر کشور گردآوری و بررسی شد. توزیع اندازة ذرات نمونهها با استفاده از غربال پنسیلوانیا تعیین شدند. نتایج نشان داد که تفالههای چغندرقند تولیدشده در کشور در مقایسه با مقادیر ارائهشده در جدولهای سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل بهطور معنیداری (01/0 > P) پروتئین خام (6/10 در برابر 8/9 درصد) و عصارة اتری (90/0 در برابر 60/0 درصد) بیشتر و مادة آلی (9/92 در برابر 7/94 درصد) و الیاف نامحلول در شویندة خنثی (6/40 در برابر 6/44 درصد) کمتر داشتند. افزون بر این، تفالههای چغندرقند در مقایسه با مقادیر ارائهشده در جدولهای سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل پروتئین محلول (2/39 در برابر 5/26 درصد)، زیربخش پروتئینی A (6/35 در برابر 5/25 درصد)، 1B (6/3 در برابر 0/1 درصد) بیشتر و زیربخش پروتئینی 2B (7/11 در برابر 4/20 درصد) و 3B (2/37 در برابر 8/41 درصد) کمتری (بر پایة درصدی از پروتئین خام) داشتند (01/0>P). بر این پایه، تنها 25 و 10 درصد از نمونههای گردآوریشده به ترتیب از نظر پروتئین خام و الیاف نامحلول در شویندة خنثی ارزشی همسان با مقادیر یادشده در جدول سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل داشتند. بنابراین، توصیة جدی میشود که تفالة چغندرقند پیش از متوازن کردن جیرهها توسط مشاوران تغذیهای و یا پرورشدهندگان تجزیه شود یا دستکم از میانگین مقادیر گزارششده در این آزمایش برای متوازنتر کردن بیشتر جیرهها استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیب شیمیایی؛ تفالة چغندرقند؛ ویژگیهای فیزیکی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Physical characteristics, chemical composition and protein fractions of Iran sugar beet pulps compared with tabular values of Cornell net carbohydrate and protein system | ||
نویسندگان [English] | ||
Nima Naderi1؛ Gholam-Reza Ghorbani2؛ Ali Sadeghi Sefidmazgi3 | ||
1Former M.Sc. Student, Department of Animal Sciences, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan 84156-83111, Iran | ||
2Professor, Department of Animal Sciences, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan 84156-83111, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Animal Sciences, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan 84156-83111, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The aim of this study was to evaluate the physical characteristics, chemical composition and protein fractions of sugar beet pulp produced in Iran and comparing them with the tabular values of Cornell net Carbohydrate and Protein System. A total of 39 samples of 13 different sugar factories were sampled from Iran-wide. Particle size distributions of samples were determined using the Penn State Particle Separator. Results showed that collected samples of sugar beet pulp had significantly (P < 0.01) greater CP (10.6 vs. 9.8) and EE (0.90 vs. .60) concentrations and lesser OM (92.9 vs. 94.7) and NDF (40.6 vs. 44.6) contents compared to the tabular values. Furthermore, sugar beet pulp, based on CP%, had greater soluble protein (39.2 vs. 26.5), A fraction (35.6 vs. 25.5), B1 fraction (3.6 vs. 1.0) and lesser B2 fraction (11.7 vs. 20.4) and B3 fraction (37.2 vs. 41.8) than the tabular values (P < 0.01). Accordingly, only 25 and 10% of collected samples had an equal value to the tabular values in terms of CP and NDF concentrations, respectively. Therefore, it is highly recommended that beet pulp is analyzed before balancing rations by nutrition consultants and/or dairy producers or average values resulted from this research are used at least in order to have more balanced diets. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
chemical composition, physical characteristics, sugar beet pulps | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,243 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,045 |