تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,432 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,918 |
قیمتگذاری شیر در ایران: چالشها و راهکارها | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 19، شماره 1، اردیبهشت 1396، صفحه 59-69 اصل مقاله (751.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2017.60231 | ||
نویسندگان | ||
علی صادقی سفیدمزگی* 1؛ محمود زارع بیدکی2؛ نرگس شیروانی بروجنی3؛ شهرام درزی لاریجانی4 | ||
1استادیار دانشگاه صنعتی اصفهان، تخصص: استراتژهای انتخاب/ جنبههای اقتصادی دامپروری و اصلاح دام/ جنبههای اقتصادی اصلاح دام و مدیریت گاوهای شیری/ شاخص های ژنتیکی – اقتصادی/ تدوین استراتژیهای اصلاح دام/ ارزیابی ژنتیکی/ تجزیه و تحلیلهای آماری | ||
2مدیر عامل شرکت تدارکاتی کاله (پل) | ||
3مدیر برنامهریزی و کنترل، شرکت تدارکاتی کاله (پل)، تهران | ||
4مدیر خرید و بهبود شیر شرکت تدارکاتی کاله (پل) | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق، بررسی هزینه تولید، قیمت فروش و روش قیمت گذاری شیر در ایران در مقایسه با سایر کشورهای دنیا بود. برای این منظور، از اطلاعات اقتصادی و تولیدی جمع آوری شده از شبکه خبری و اطلاع رسانی صنعت مرغداری و دامپروری کشور، مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی کشور، سازمان ملی استاندارد، انجمن صنایع لبنی ایران، فدارسیون جهانی شیر و شبکه جهانی مقایسه دامداری ها در سال 1394 استفاده شد. نادیده گرفتن پروتئین، سلول های سوماتیک و دمای شیر، مقطعی و نامناسب بودن روش قیمتگذاری چربی و بار میکروبی همراه با پایین بودن سطوح پایه چربی (2/3 درصد) و پروتئین (3 درصد) در تعریف شیر استاندارد در مقایسه با میانگین بین المللی (8/3 درصد چربی و 3/3 درصد پروتئین) از مهمترین معایب روش فعلی قیمتگذاری شیر در ایران محسوب می شوند. نتایج نشان داد به دلیل کم توجهی به کیفیت، تفاوت قیمت خرید شیر خام در ایران تنها 1400 ریال و با این حال و به طور متوسط 2500 ریال از میانگین بین المللی بیشتر بود. با این وجود، شاخص بین المللی نسبت قیمت شیر استاندارد به خوراک نشان داد دامداری های ایران مشابه سایر دنیا در شرایط پایدار قرار ندارند. در پایان، برای برون رفت از چالشهای موجود، یک رابطه کلی برای پرداخت مبتنی بر کیفیت (ترکیبات و بهداشت) ارائه شد. نتایج این تحقیق می تواند به تعامل بهتر دامداران و کارخانه های لبنی کمک کند. | ||
کلیدواژهها | ||
بهداشت؛ پروتئین؛ چربی؛ شیر؛ قیمت؛ هزینه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Milk pricing system in Iran: challenges and solutions | ||
چکیده [English] | ||
Objective of this study was to investigate milk production cost, milk sale price and pricing system of Iran in comparison with other countries. To do this, production data and economic information gathered by news and information technology of Iranian poultry and livestock industries ( ITPNews), Animal Breeding Center of Iran, Iranian National Standards Organization, Iran Dairy Industries Society, International Dairy Federation and International Farm Comparison Network (IFCN) Dairy in 2015, were used. Ignoring milk protein, somatic cell count and temperature as well as occasional and inappropriate payment for milk fat and total bacterial count along with low base levels for standard milk fat (3.2) and protein (3.0) percentages comparing with international averages ( 3.8 % fat and 3.3% protein) were the main drawbacks of Iran current milk payment system. The results showed that because of paying less attention to the quality, the difference in raw milk payment price was about US$ 0.04. However, it was roughly US$ 0.07 higher that the IFCN milk price indicator. Nevertheless, the IFCN milk: feed price ratio showed that Iran dairy farms similar to international ones were not in a sustainable situation. Finally, to solve the issues, a (compositional and hygienic( quality based milk payment system has been presented. Results obtained in the study can be useful to improve interactions between dairy farmers and factories. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cost, fat, Hygiene, Milk, Price, protein | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,040 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 539 |