تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,484 |
تعداد مقالات | 70,042 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,037,979 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,273,410 |
تأثیر هدایت الکتریکی محلول غذایی بر رشد و نمو گل رز شاخه بریدۀ رقم ’دولسویتا‘ در نظام آبکشت | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 7، دوره 49، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 69-77 اصل مقاله (559.9 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2018.213687.1062 | ||
نویسندگان | ||
داود عسگری1؛ محسن کافی* 2؛ روح انگیز نادری2؛ رسول راهنمایی3 | ||
1دانشجوی سابق دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
2استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
3دانشیار، گروه خاکشناسی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
تولید گل رز تابعی از صفات ژنتیکی و ویژگیهای محیطی از جمله کمیت و کیفیت آب آبیاری است. با توجه به محدودیت دسترسی به منابع آب با کیفیت در اغلب دشتهای کشور، در این پژوهش تأثیر هدایت الکتریکی آب آبیاری ناشی از افزایش غلظت سدیمکلراید بر عملکرد کمی و کیفی گل رز رقم دولسویتا در نظام آبکشت (هیدروپونیک) بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل محلول غذایی با چهار سطح هدایت الکتریکی 6/1، 8/1، 0/2 و 2/2 دسیزیمنس بر متر، به ترتیب 18/3، 57/4، 69/5 و 87/6 میلیمولار سدیم و 58/1، 71/2، 76/3 و 11/5 میلیمولار کلراید، داشت. نتایج نشان داد، در صورت تنظیم بهینۀ غلظت و نسبت یونها در فرمول محلول غذایی، تیمارهای آزمایشی نهتنها بر عملکرد کمی و کیفی گل رز رقم دولسویتا تأثیر معنیداری ندارند، بلکه با افزایش هدایت الکتریکی سنگگیری گلبرگها مقداری بهبود مییابد. بهرغم اعمال 40 درصد کسر آبشویی، هدایت الکتریکی زهاب گلدانها بهتدریج افزایش یافت. همچنین با افزایش غلظت یونهای سدیم و کلراید، تنها غلظت کلراید در بافت برگها بهطور معنیداری افزایش یافت. درمجموع نتایج این پژوهش نشان داد، با بهینهسازی فرمول محلول غذایی، گل رز رقم دولسویتا تغییر در هدایت الکتریکی محلول غذایی در بازۀ 6/1 تا 2/2 دسیزیمنس بر متر (ناشی از افزایش سدیم کلراید) را بدون کاهش در عملکرد و یا کیفیت تحمل میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
پتاسیم؛ ترکیب یونی؛ سدیم؛ کلراید؛ هیدروپونیک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of electrical conductivity of nutrient solution on growth and development of rose cut flower cv. Dolce vita in hydroponic system | ||
نویسندگان [English] | ||
Davoud Asgari1؛ Mohsen Kafi2؛ Rouhangiz Naderi2؛ Rasoul Rahnemaie3 | ||
1Former Ph.D. Student and Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Associate Professor, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Rose production is a function of the genetic traits and environmental characteristics, including quantity and quality of the irrigation water. Due to the limitation in availability of high quality water resources in most regions of Iran, the effect of electrical conductivity of irrigation water (due to variation in sodium chloride concentration) was investigated on the yield and quality of rose cv. Dolce vita in hydroponic system. The experimental treatments included four nutrient solutions with different electrical conductivities of 1.6, 1.8, 2.0 and 2.2 dS m-1 containing 3.18, 4.57, 5.69 and 6.87 mM sodium and 1.58, 2.71, 3.76 and 5.11 mM chloride concentrations, respectively. Results indicated that treatments not only had no significant effect on quantitative and qualitative performance of rose cv. Dolce vita, but also they improved petal pigmentation only if ions concentrations and ions ratios were properly adjusted in the nutrient solutions. Despite applying 40 percent leaching fraction, electrical conductivities of pots drain water were gradually increased. In addition, by increasing sodium and chloride ions concentrations, only chloride concentration was significantly increased in leaf tissue. Overall, results of this research indicated that by optimizing the nutrient solution, rose cv. Dolce vita tolerated variation in electrical conductivity of nutrient solutions in the range of 1.6 to 2.2 dS m-1 (because of variation in NaCl concentration) without any reduction in performance or quality. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Chloride, hydroponic, ion composition, potassium, sodium | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 608 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 991 |