تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,624 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,385 |
تأثیر نسبتهای مختلف نیتروژن آمونیومی و نیتراتی بر ویژگیهای کمی و کیفی درختان سیب رقمهای گلابکهنز و گرانی اسمیت | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 9، دوره 49، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 93-103 اصل مقاله (563.79 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2018.141166.924 | ||
نویسندگان | ||
مصباح بابالار* 1؛ پریا احمدی2؛ علیرضا طلایی1؛ محمد علی عسکری سرچشمه3 | ||
1استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
3دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تأثیر پنج نوع محلول غذایی با نسبتهای متفاوت نیتروژن آمونیومی و نیتراتی بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی دو رقم سیب (گلابکهنز و گرانیاسمیت) بررسی شد. محلول شماره 1 یا شاهد که شامل نیترات بود و در دیگر محلولهای غذایی نسبت آمونیوم به نیتروژن کل به ترتیب 04/0، 07/0، 10/0، 14/0 میلیاکیوالان در لیتر بود. میوههای سیب رقم گلابکهنز و گرانیاسمیت بر پایۀ شاخصهای رسیدگی به ترتیب در تاریخهای 17 خرداد و 20 شهریور برداشت و برای ارزیابی به آزمایشگاه منتقل شدند. وزن تازۀ میوهها، طول، قطر، نسبت طول به قطر میوهها (شکل میوهها)، سفتی بافت میوه، pH، مواد جامد قابلحل (TSS)، اسید قابل عیارسنجی یا تیتراسیون (TA) و نسبت TSS/TA ارزیابی شدند. نتایج بررسیهای دیگر نشان داد، با افزایش نیتروژن آمونیومی در محلولهای غذایی اختلاف معنیداری در وزن تازه و شکل میوهها مشاهده نشد. درحالیکه سفتی بافت میوهها، pH عصارۀ میوهها و کل مواد جامد قابلحل با افزایش نسبت نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل کاهش معنیداری را نشان دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
محلولهای غذایی؛ میوه سیب؛ نیترات و آمونیوم؛ ویژگیهای کمّی و کیفی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of different ammonium and nitrate ratios on quantitative and qualitative characteristics of apple varieties (Golabe-Kohanz and Granny Smith) | ||
نویسندگان [English] | ||
Mesbah Babalar1؛ Paria Ahmadi2؛ Alireza Talaee1؛ Mohammad Ali Asgari Sarcheshmeh3 | ||
1Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Former M. Sc. Student, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Associate Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In this study, the effect of 5 nutrient solutions containing different ratios of ammonium nitrogen to total nitrogen on quantity and quality properties of two apple varieties (Golabe-Kohanz and Granny Smith), were studied. One of the nutrient solution (number 1) had no ammonium nitrogen but the ammonium to total nitrogen ratios of other nutrient solutions were, 0.04, 0.07, 0.10, 0.14 meq/liters, respectively. Fresh weight, length, diameter and length to diameter ratio of fruits (shape of fruits), fruit firmness, pH, total soluble solids (TSS), titrable acidity (TA) and TSS / TA ratios were evaluated. When ammonium nitrogen increased in nutrient solutions there was no significant difference in fruits fresh weight and shape of fruits. While firmness, pH, total soluble solids significantly decreased when the ammonium to total nitrogen ratios increased in nutrient solutions. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Apple fruits, nitrate and ammonium, nutrient solutions, quantity and quality properties | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 417 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 474 |