تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,484 |
تعداد مقالات | 70,042 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,038,117 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,273,568 |
تأثیر رژیمهای مختلف آبیاری بر کیفیت و عمر نگهداری نیمه برشهای تازۀ میوۀ هندوانۀ رقم کریمسون سوئیت | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 11، دوره 49، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 117-131 اصل مقاله (804.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2017.217622.1101 | ||
نویسندگان | ||
بشری علی بیگی1؛ فروزنده سلطانی صالح آبادی* 2؛ سیامک کلانتری3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
2استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
3دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
عاملهای مهم مدیریتی پیش از برداشت تأثیر مهمی بر عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت محصولات دارد. یکی از موارد مهم در این راستا میزان آبیاری محصول است. این تحقیق بهمنظور بررسی تأثیر میزان آبیاری در مزرعه روی کیفیت و مدت نگهداری قطعههای برش خوردۀ هندوانۀ رقم کریمسون سوییت انجام شد. تیمار آبیاری در دو سطح 100 درصد (شاهد) و 75درصد آب قابلدسترس و مدت نگهداری در پنج سطح 0، 5، 10، 15 و 20 روز در دمای 5 درجۀ سلسیوس در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد، تیمار کم آبیاری باعث افزایش مواد جامد محلول، فنول کل، کاروتنویید کل و کاهش سفتی بافت شد. در طی بیست روز نگهداری برشهای تازۀ میوه، مواد جامد محلول، pH، شاخص طعم، سفتی، a*، خلوص رنگ (کروما)، میزان لیکوپن و ترکیبهای کاروتنوییدی کاهش معنیداری داشتند، اما در همۀ این صفات بهجز خلوص رنگ تفاوت معنیداری بین روز صفر و پنج دیده نشد؛ درحالیکه اسید قابل عیارسنجی (تیتراسیون)، کاهش وزن، L*، زاویۀ هیو و فنول کل بهطور معنیداری افزایش یافتند. هرچند نمونههای تنش دیده در روزهای صفر و پنج نگهداری مواد جامد محلول بیشتری داشتند، اما از لحاظ آماری تفاوت معنیداری بین نمونههای شاهد و تیمار کم آبیاری در روزهای صفر و پنج نگهداری مشاهده نشد. بنا بر این نتایج تنش کم آبیاری موجب بهبود برخی شاخصهای کیفیت محصول و حفظ آنها در مدت نگهداری شد، بنابراین آبیاری به میزان 75درصد آب قابلدسترس و 5 روز نگهداری برای قطعههای نیمه برش خوردۀ هندوانه با بیشینه حفظ کیفیت توصیه میشود | ||
کلیدواژهها | ||
آب قابلدسترس؛ خشکی؛ سفتی بافت؛ لیکوپن؛ مواد جامد محلول | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of different irrigation regims on quality and shelf life of half fresh cut watermelon (Citrullus lunatus cv. Crimson Sweet). | ||
نویسندگان [English] | ||
Boshra Alibeygi1؛ Forouzandeh Soltani2؛ Siamak Kalantary3 | ||
1Former M.Sc. Student, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Assistant Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Associate Professor, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Important pre-harvest management factors have a massive impact on increasing storage life and post-harvest quality of produces. One of the most important factors in post-harvest management is the amount of plant irrigation. This study conducted in order to evaluate the effect of irrigation level in the field on quality and storage duration of fresh cut watermelon (Crimson Sweet cultivar). The irrigation treatment was %100 (control) and %75 of available water (AW) and storage duration treatment was in 5 stages including 0, 5, 10, 15 and 20 daysin 5°C. Results showed that water stress treatment increased amount of total soluble solids (TSS), total phenols, total carotenoids and decreased texture firmness. During 20 days of storage fresh cut, TSS, pH, flavor index, firmness, a*, chroma, lycopene and total carotenoid contents significantly decreased, but all of these traits except chroma had not significant difference between 0 and 5 days. Whereas, titratable acidity, weight loss, L*, hue angle and total phenolic compounds increased significantly. Although, water stress increased TSS in 0 and 5 days, this was not statistically significant compared with control. According to these results, water stress treatment improved some quality parameters of produce and stability made stable in storage. So, %75AW and 5 days of storage for maximum quality of half fresh cut watermelon could be recommended. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Available water, deficiency treatment, lycopene, texture firmness, total soluble solids | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 380 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 370 |