![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,680,037 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,910,676 |
بررسی اثر ضدباکتریایی اسانس چند گیاه دارویی بر باکتری بیمارگر برنج Xanthomonas oryzae pv. oryzae | ||
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی | ||
مقاله 10، دوره 7، شماره 1، فروردین 1397، صفحه 93-97 اصل مقاله (411.07 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کوتاه | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jbioc.2018.251845.222 | ||
نویسندگان | ||
بهرخ شعبانی1؛ رسول رضائی* 2؛ حبیب اله چاره گانی1؛ امین صالحی3 | ||
1گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
2دانشگاه یاسوج | ||
3گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی،دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
چکیده | ||
بیماری بلایت باکتریایی برنج با عامل Xanthomonas oryzae pv. oryzae، یکی از مهمترین بیماریهای برنج در سراسر دنیا میباشد. وقوع این بیماری در ایران نیز گزارش گردیده است. در تحقیق حاضر اثرات ضدباکتریایی تعدادی از گیاهان دارویی موجود در طبیعت استان کهگیلویه و بویراحمد بر این باکتری و همچنین باکتری غیربیماریزای Pseudomonas fluorescens CHA0 مورد بررسی قرار گرفت. بررسی اثر ضدباکتریایی اسانسهای آویشن دنایی، رزماری، رازیانه، پونه، نعناع و شمعدانی معطر در شرایط آزمایشگاه به روش نشر در آگار انجام گرفت. همچنین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانسها تعیین گردید. یافتههای این پژوهش نشان داد که بیشترین اثر ضدباکتریایی در غلظت mg/ml4 و mg/ml100، مربوط به گیاه آویشن دنایی میباشد، همچنین در غلظت mg/ml4، کمترین اثر متعلق به گیاه پونه میباشد. در غلظتmg/ml 1، بیشترین اثر ضدباکتریایی مربوط به گیاهان نعناع، پونه و رازیانه بود. باکتری Xanthomonas oryzae pv. oryzae بیشترین حساسیت را به اسانس آویشن دنایی با حداقل غلظت مهارکنندگی mg/ml122/0 و حداقل غلظت کشندگی mg/ml245/0 و باکتری Pseudomonas fluorescens CHA0 بیشترین حساسیت را به اسانس رازیانه با حداقل غلظت مهارکنندگی mg/ml95/1 و حداقل غلظت کشندگی mg/ml90/3 نشان دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ حداقل غلظت کشندگی؛ حداقل غلظت مهارکنندگی؛ فعالیت ضدباکتریایی؛ گیاهاندارویی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Antibacterial effect of some essencial oils on rice pathogen Xanthomonas oryzae pv. oryzae | ||
نویسندگان [English] | ||
Behrokh Shabani1؛ Habiballah Charehgani1؛ Amin Salehi3؛ | ||
1Department of Plant Protection, College of Agriculture, Yasouj University, Yasouj, Iran. | ||
2Yasouj University | ||
3Department of Agronomy and Plant Breeding, College of Agriculture, Yasouj University, Yasouj, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
Bacterial blight disease of rice, caused by Xanthomonas oryzae pv. oryzae, is one of the most important diseases of rice worldwide. Incidence of this disease has been reported in Iran. In present study, antibacterial effects of some medicinal plants of Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad province on this bacterium as well as on Pseudomonas fluorescens CHA0 was investigated. Antimicrobial effect of essential oils of Thymus daenensis, Rosmarinus officinalis, Foeniculum vulgar, Mentha spicata, Mentha piperita and Pelargonum graveolens was determined by agar diffusion method, under laboratory condition. Minimal inhibitory concentration (MIC) and Minimal bactericide concentration (MBC) of essential oils were also determined. The results showed that, at the concentrations of 4 and 100 mg/ml, the essential oil of T. daenensis had the highest antibacterial effect and at the concentration of 4 mg/ml, Mentha spicata had the lowest antibacterial effect. At the concentration of 1 mg/ml, essential oils of Mentha piperita, Mentha spicata and Foeniculum vulgar showed the most antibacterial activity. It was found that Xanthomonas oryzae pv. oryzae was the most sensitive to Thymus daenensis with MIC of 0.122 mg/ml and MBC of 0.245 mg/ml, while Pseudomonas fluorescens CHA0 was the most sensitive to Foeniculum vulgar with MIC of 1.95 mg/ml and MBC of 3.90 mg/ml. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Essence, Minimum inhibitory concentration, Minimum bactericidal concentration, Antibacterial activity, medicinal plants | ||
مراجع | ||
Dinh HD, Oanh NK, Toan ND, Du PV, Loan LC (2008) Pathotype profile of Xanthomonas oryzae pv oryzae isolated from the rice ecosystem in Cuulong river delta. Omorice 16: 34-40.
Jabeen R, Ashraf M, Ahmad I (2009) Evaluating the effects of cold water diffusates against Xanthomonas oryzae pv. oryzae causing bacterial leaf blight in rice. Archives of Phytopathology and Plant Protection 42(2): 137 – 187.
Khoshkdaman M, Niknejad kazmpour M, Ebadi AA, Pedramfar H (2009) Identification of causal agent of bacterial bight of rice in the fields of Guilan province. Journal of Plant Protection 23(1): 50-57. (In Persian).
Kim SI, Song JT, Jeong JY, Seo HS (2016) Niclosamide inhibits leaf blight caused by Xanthomonas oryzae in rice. Scientific Reports 6: 21209. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 509 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 388 |