تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,096,024 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,202,741 |
مروری براستفاده از پروبیوتیک ها و پربیوتیک ها در آبزی پروری و تأثیرآنها برعملکرد دستگاه گوارش ماهیان | ||
مجله شیل | ||
مقاله 6، دوره 6، شماره 2 - شماره پیاپی 22، شهریور 1397، صفحه 94-101 اصل مقاله (553.02 K) | ||
نویسندگان | ||
نسیم سادات حسینی مدنی* 1؛ حامد غفاری فارسانی2 | ||
1کارشناس ارشد شیلات، گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی و تکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران | ||
2دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
چکیده | ||
در سالهای اخیر تحقیقات انجام شده در زمینه استفاده از پروبیوتیک ها (Probiotic) و پربیوتیک ها (Prebiotic) در سراسر جهان نتایج امیدوار کنندهای به دنبال داشته است. تمایل به افزایش استفاده از پروبیوتیکها منجر به شناسایی میکروارگانیسمهایی شده که ممکن است اثرات مفیدی بر فلور باکتریایی رودهی ماهیان داشته باشند. پربیوتیکها اساساً برای تغذیه پروبیوتیکهایی استفاده میشوند که نسبت به آنزیمهای داخل بدن موجود مقاوم بوده و بنابراین به جایگاهی برای تکثیر و ازدیاد میکروفلور رودهای تبدیل میشوند. هرچند استفاده از پربیوتیکها در صنعت آبزی پروری هنوز چندان متداول نیست، اما از مزایای آنها میتوان به مقاومت در دماهای بالا اعمال شده در خط تولید پلت و نیز زمان ماندگاری بالا اشاره کرد. هدف از استفاده این محصولات طبیعی تأثیر آنها بر روی فعالیت میکروبهای دستگاه گوارش از طریق تثبیت میکروبهای مطلوب و جلوگیری از تجمع باکتریهای مضر و به دنبال آن کمک به حفظ سلامت ماهی میباشد. بنابراین، انجام تحقیقات مقایسهای به منظور تشریح خصوصیات فلور میکروبی رودهی گونههای غالب آبزیان، مکانیسمهای عملکرد پروبیوتیک و پربیوتیکها و اثرات آنها روی اکوسیستم روده، ارزیابی ایمنی و سلامت آبزیان و عملکردآنها لازم و تضمینی است. این موارد برای تشریح روابط، وابسته و به منظور بهینه سازی سطوح به کارگیری پروبیوتیک و پربیوتیک در جیره نیازمند مطالعات جداگانه روی هرگونه پرورشی هستند. در این مقاله در مورد اکولوژی میکروبی دستگاه گوارش ماهی و همچنین پتانسیل کاربرد و چالشهای فراروی استفاده از پرو و پربیوتیکها در پرورش ماهیان بررسی و به طور مختصر ذکر شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک ها؛ پربیوتیک ها؛ دستگاه گوارش ماهی؛ آبزی پروری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
A review on probiotics and prebiotics in aquaculture and the impact of their operations on the digestive system of fish | ||
نویسندگان [English] | ||
NNasim Sadat Hosseini Madani1؛ Hamed Ghafari Farsani2 | ||
1Faculty of Marine Science and Technology, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran | ||
2Ph.D candidate in aquaculture, Department of fisheries, faculty of natural resources, Urmia University, Urmia | ||
چکیده [English] | ||
In recent years, research on the use of probiotics and prebiotics around the world has shown promising results. Increase on the use of probiotics may lead to identify microorganisms that may have beneficial effects on the bacterial flora of the gut in fish. Prebiotics and probiotics are used primarily to feed that are resistant to the enzymes in the body and thus become a place for the proliferation of intestinal micro-flora. Although the use of prebiotics in the aquaculture industry is still not common, but the benefits can be applied to resistance at high temperatures and long residence time in pellet production line. The purpose of using these natural products and their effects on the activity of microbes in the digestive tract through the consolidation of good microbes and prevent the accumulation of harmful bacteria and are looking for help of fish health studies is compared to described the characteristics of intestinal flora of dominant fish. Probiotics and prebiotics function mechanisms and effects on intestinal ecosystem, evaluating the safety and health of aquatic animals and it is necessary for their life. To illustrate and to optimize these relationships of probiotics and prebiotics, it is dependent of separate studies on any dietary needs grow. In this article the microbial ecology of the gastrointestinal tract and immune system of fish, as well as the potential challenges of application and use of probiotic and prebiotics in fish farming and reviews briefly mentioned. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Probiotics, Prebiotics, Digestive tract, fish, Aquaculture | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 737 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 534 |