تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,118,932 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,225,097 |
فعالیت ضدقارچی عصاره اتانولی برهموم علیه چند قارچ بیماریزای پس از برداشت | ||
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی | ||
مقاله 12، دوره 7، شماره 1، فروردین 1397، صفحه 103-107 اصل مقاله (535.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کوتاه | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jbioc.2018.226807.184 | ||
نویسندگان | ||
رباب اعزازی1؛ مهدی داوری* 2 | ||
1دانشجوی دکتری کنترل بیولوژیک بیماریهای گیاهی | ||
2عضو هیات علمی گروه گیاهپزشکی دانشگاه محقق اردبیلی | ||
چکیده | ||
برهموم یکی از فرآوردههای جانبی با ارزش زنبورعسل میباشد که زنبورهای کارگر با جمعآوری صمغ گیاهان و مخلوط کردن آن با آنزیمهای خود، مادهای چسبناک، موممانند و معطر را تولید میکنند. برخی خواص بیولوژیکی از قبیل خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی و آنتیاکسیدانی برای این ماده به اثبات رسیده است. در این پژوهش، فعالیت مهار کنندگی عصاره اتانولی برهموم روی چهار قارچ بیماریزای پس از برداشت گیاهی شامل Aspergillus flavus (عامل کپک زرد پسته)، Botrytis cinerea، A. tubingensis وCladosporium cladosporioides (قارچهای عامل پوسیدگی میوه انگور) بررسی شد. برای این منظور، ابتدا عصاره اتانولی برهموم در غلظتهای 50، 100، 250، 500 و 1000 میکروگرم بر میلیلیتر به محیط کشت PDA افزوده شد. سپس دیسک میسلیومی جوان قارچی در مرکز محیط کشت حاوی عصاره، مایهزنی و میزان رشد آنها اندازهگیری و میزان درصد بازدارندگی عصاره تعیین شد. نتایج نشان داد که بین گونههای قارچی، غلظتهای عصاره و همچنین برهمکنش بین گونههای قارچی و غلظتهای مختلف آن تفاوت معنیداری (P≤0.01) وجود دارد. گونههای قارچی، میزان حساسیت متفاوتی در مواجهه با غلظت مشخص از عصاره مزبور نشان دادند، ولی به طور کلی بیشترین درصد بازدارندگی در بیشترین غلظت مورد استفاده مشاهده شد. قارچهای A. tubengensis و C. cladosporioides به ترتیب با %88/80 و %11/79 بیشترین درصد بازدارندگی از رشد را در غلظت µg/L 1000 عصاره مزبور نشان دادند. با توجه به نتایج این تحقیق میتوان گفت که برهموم بهعنوان فرآوردهای طبیعی، پتانسیل ضدقارچی دارد و میتوان پس از تحقیقات تکمیلی از آن برای مهار زیستی بیماریهای پس از برداشت قارچی بهره برد. | ||
کلیدواژهها | ||
برهموم؛ پوسیدگی میوه انگور؛ قارچ های بیماریزای پس از برداشت؛ کنترل زیستی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Antifungal activity of ethanolic extract of propolis (EEP) against some postharvest fungi | ||
نویسندگان [English] | ||
Robab Ezazi1؛ Mahdi Davari2 | ||
چکیده [English] | ||
Propolis is a valuable bee-product collected by worker bees from plants and mixing with their enzymes, a sticky, waxy and aromatic material is produced. Various biological properties e.g. antibacterial, antifungal and antioxidant activity had been proven for this substance. In this study, the inhibitory activity of propolis ethanolic extract in vitro against four pathogenic fungi including Aspergillus flavus (causal agent of pistachio yellow rot), Botrytis cinerea, A. tubingensis and Cladosporium cladosporioides (causal agents of grape rot) was studied. First the ethanolic extract of propolis was provided and then was added to PDA medium in 50, 100, 250, 500 and 1000 µg/ml. Mycelial disks of fresh fungi cultures were incubated in the center of treated medium and the growth rate of fungi was measured and the inhibition percent was determined. Results showed that there is significantly different (P≤0.01) among fungal species, concentrations and interaction between fungal species and concentration. The sensitivity of fungal species was different in contract to specified concentration of the extract, generally the highest inhibition was observed at the highest used concentration. A. tubengensis and C. cladosporioides showed the highest growth inhibition with 80.88% and 79.11% respectively. The results of this study showed propolis possesses high antifungal potential and it can use for biological control of plants fungal diseases after further researches. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
biological control, grape rot, postharvest pathogenic fungi, propolis | ||
مراجع | ||
Bautista-Baños S (2014) Postharvest decay, control strategies. Academic Press. London, UK. 383p. Briceño EX, Latorre BA (2008) Characterization of Cladosporium rot in grapevines, a problem of growing importance in Chile. Plant Disease 92: 1635-1642.Burdock, G. A. 1998. Review of the biological properties and toxicity of bee Propolis (Propolis). Food and Chemical Toxicology 36: 347-63. Curifuta M, Vidal J, Sánchez J, Contreras A, Salazar LA, Alvear M (2012) The in vitro antifungal evaluation of a commercial extract of Chilean propolis against six fungi of agricultural importance. Ciencia e investigación agraria 39(2): 347-359. Davari M, Ezazi R (2016) Study on the effects of four medicinal plant essential oils and two Trichoderma species on biocontrol of grape fruit rot fungi. Biological Control of Pests and Plant Diseases 5 (1): 1-12. (In Persian). Haghdoost NS, Salehi TZ, Khosravi A, Sharifzadeh A (2016) Antifungal activity and influence of propolis against germ tube formation as a critical virulence attribute by clinical isolates of Candida albicans. Journal de Mycologie Médicale 26: 298-305. Falcão SI, Vilas-Boas M, Estevinho LM, Barros C, Domingues MR, Cardoso S (2010) Phenolic characterization of Northeast Portuguese propolis: usual and unusual compounds. Analytical and Bioanalytical Chemistry 396: 887-897. Khodaei A, Arzanlou M, Babai-Ahari A, Darvishi F (2014) Identification of black Aspergilli species on grape and raisin in Southern regions of East and West Azerbaijan Provinces. Applied Researches in Plant Protection 3(1): 49-64. (In Persian with English abstract). Packer JF, Luz MMS (2007) Evaluation and research method for natural products inhibitory activity. Revista Brasileira de Farmacognosia 17(1): 102-7. Quiroga EN, Sampietro DA, Soberon JR, Sgariglia MA, Vattuone MA (2006) Propolis from the northwest of Argentina as a source of antifungal principles. Letters in Applied Microbiology 101: 103-10. Romanazzi G, Feliziani E (2014) Botrytis cinerea (Gray Mold). Pp: 131-146. In: Postharvest Decay Control Strategies. Ed., Bautista-Baños, S. Academic Press is an imprint of Elsevier. Yang SZ, Peng LT, Su XJ, Chen F, Cheng YJ, Fan G, Pan SY (2011) Bioassay-guided isolation and identification of antifungal components from propolis against Penicillium italicum. Food Chemistry 127: 210-215. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 398 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 275 |