تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,033 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,924 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,767,178 |
تأثیر کاربرد پس از برداشت نانو اکسیدروی و کربوکسیمتیلسلولز بر برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه شلیل (Prunus persica cv. Red gold) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 17، دوره 49، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 1025-1033 اصل مقاله (1.52 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2018.233690.1257 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا اصغری* 1؛ هاشم زارعی2؛ حبیب شیرزاد3 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه ، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
3مربی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
بهمنظور استفاده از ترکیبات سالم، حفظ کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت میوه شلیل رقم "ردگلد"طی انبارمانی، تأثیر تیمار پس از برداشت نانو اکسیدروی در سه غلظت (۰، ۰۱/۰ و ۰۳/۰ درصد) و کربوکسیمتیلسلولز در سه غلظت (۰، ۵/۰ و ۱ درصد) در دمای ۱-۰ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی ۹۰ تا ۹۵ درصد و بهمدت ۴۰ روز مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملأ تصادفی با ۴ تکرار انجام شد. میزان کاهش وزن، مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، pH میوه، مقدار ویتامینث و شاخص قهوهایشدن در دوره انبارمانی ارزیابی شدند. نانو اکسیدروی بههمراه کربوکسیمتیلسلولز بهطور معنیداری باعث کاهش شاخص قهوهایشدن در همه تیمارها نسبت به شاهد شد. تیمارهای نانواکسیدروی ۰۱/۰ درصد و کربوکسیمتیلسلولز ۱ درصد بیشترین تأثیر را بر افت کاهش وزن داشتند. تیمار ترکیبی نانو اکسیدروی ۰۱/۰ درصد و کربوکسیمتیلسلولز ۱ درصد نیز تأثیر بیشتری در حفظ مواد جامد قابل حل داشت. همچنین نانواکسیدروی و کربوکسیمتیلسلولز در مدت انبارمانی، باعث حفظ اسیدیته کل گردیدند. تأثیر تیمارهای نانو اکسیدروی و کربوکسیمتیلسلولز بر مقدار ویتامینث معنیدار نشد. نتایج نشان داد که استفاده از تیمارهای نانو اکسیدروی و کربوکسیمتیلسلولز میتواند به حفظ خواص کیفی میوه شلیل "رد گلد" کمک کند. | ||
کلیدواژهها | ||
انبارمانی؛ پوششهای خوراکی؛ فناورری نانو؛ کیفیت میوه؛ مواد جامد قابل حل | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of nano-ZnO and carboxymethyl cellulose postharvest treatments on some physicochemical characteristics of nectarine (Prunus persica cv. Red gold) | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammadreza Asghari1؛ Hashem Zarei2؛ Habib Shirzad3 | ||
1Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of urmia, urmia ,Iran | ||
2M. Sc. Student, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Urmia, Urmia, Iran | ||
3Instructor, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Urmia, Urmia, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In this study the effect of nano-ZnO (at 0, 0.01 and 0.03%) and carboxymethyl cellulose (at 0, 0.5 and 1%) were studied on the quality and shelf life of "Red Gold" nectarine fruit during storage (0-1, 90 to 95% relative humidity) for 40 days. A factorial experiment was conducted in a completely randomized design with four replications. After treatment weight loss, total soluble solids, titratable acidity, pH, the content of vitamin C and browning index were evaluated during storage. Nano-ZnO and carboxymethyl cellulose treatments significantly reduced browning index in comparison with untreated control. 0.01% nano-ZnO and 1% carboxymethyl cellulose treatments significantly delayed weight loss. Nano-ZnO and carboxymethyl cellulose treatments also maintained total acidity and total soluble solids in comparison with control. Results revealed that the use of nano-ZnO and carboxymethyl cellulose treatments can maintain quality of "Red Gold" nectarine fruit. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Edible coating, fruit quality, nano technology, Shelf life, soluble solids | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 439 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 373 |