تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,256 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,232,671 |
تاثیر عصاره هسته انگور (Vitis vinifera) بر آنزیمهای گوارشی و بافتشناسی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
شیلات | ||
مقاله 5، دوره 73، شماره 3، مهر 1399، صفحه 329-340 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.305947.1184 | ||
نویسندگان | ||
احسان احمدی فر* 1؛ زهره مهری نخی2؛ نجمه شیخ زاده3؛ محسن شهریاری مقدم4 | ||
1کارشناس ارشد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران | ||
2استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران | ||
3دانشیارگروه بهداشت و مواد غذایی آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
4استاد یارگروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران | ||
چکیده | ||
امروزه جایگزینی عصارههای گیاهی بهجای نگهدارندههای شیمیایی در جیره غذایی آبزیان مورد توجه قرارگرفته است که این امر موجب کاهش اثرات سوء ناشی از مصرف نگهدارندههای شیمیایی شده است. در این پژوهش، تأثیر عصاره هسته انگور سیاه بر بافت شناسی روده و کبد و آنزیمهای گوارشی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. پودر عصاره هسته انگور به مقدار 30 گرم در کیلوگرم به جیره غذایی پایه اضافه شد و در پایان دوره آزمایش، آنزیمهای گوارشی شامل لیپاز، آمیلاز و تریپسین در آنها اندازهگیری شد. هم چنین ماهیان تشریح و روده و کبد آنها تثبیت و مطالعات بافتشناسی روی آنها انجام شد. نتایج نشان داد که از میان آنزیمهای گوارشی مختلف، تنها آنزیم لیپاز نسبت به تیمار شاهد (U/mg protein 04/0±35/1) افزایش معنیداری (U/mg protein 10/0±67/1) نشان می دهد. مطالعه بافت شناسی روده و کبد نیز نشان داد، جیره تیمار اثر منفی بر ساختار طبیعی این بافتها ایجاد نمی کند. همچنین، نسبت ارتفاع ویلی به فاصله بین دو ویلی مجاور در قسمت پایهای در ماهیان تیمار شده (55/0±39/17 میکرومتر) نسبت به گروه شاهد (59/0±71/16 میکرومتر) کمی بیشتر شد، اما تفاوت معنیداری نشان نداد. تعداد سلولهای گابلت نیز در ماهیان گروه شاهد (17/0±59/4) نسبت به ماهیان تیمار شده (21/0±09/4)کمی بیشتر بود. با این وجود تفاوت معنیداری مشاهده نشد. مطالعه مورفومتریک کبد نیز نشان دهنده افزایش معنیدار قطر سلولهای کبدی در گروه تیمار (16/0±01/24 میکرومتر) در مقایسه با گروه شاهد (14/0±42/23 میکرومتر) بود. به طور کلی با توجه به نتایج بدست آمده از افزایش فعالیت آنزیم گوارشی و ساختار طبیعی کبد و روده میتوان بیان نمود که عصاره دانه انگور یک افزودنی مفید برای به کارگیری در جیره کپور معمولی است. | ||
کلیدواژهها | ||
کپور معمولی؛ عصاره هسته انگور؛ آنزیم گوارشی؛ بافت شناسی؛ روده | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of grape seed extract (Vitis vinifera) on digestive enzymes and histology in common carp (Cyprinus carpio) | ||
نویسندگان [English] | ||
Ehsan Ahmadifar1؛ Zohreh Mehrinakhi2؛ Najmeh Sheikhzadeh3؛ mohsen shahriari moghadam4 | ||
1Department of Fisheries, University of Zabol, Zabol, Sistan and baluchestan, Iran | ||
2Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Zabol, Zabol, Iran. | ||
3Department of Food Hygiene and Aquatic Animals, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran | ||
4departement of environmental science, faculty of natural resorces, university of zabol | ||
چکیده [English] | ||
Today, the replacement of plant extracts instead of chemical preservatives in the diet has been considered with reducing the adverse effects of chemical preservatives. In this study, the effects of black grape seed extract on growth, intestinal and liver histology, as well as gastrointestinal enzymes, in common carp were investigated. Grape seed extract (30g kg-1) was added to the basal diet and at the end of the experimental period, the digestive enzymes, including lipase, amylase, and trypsin, were measured. The fish were also dissected, then intestine and liver were collected and fixed for histological studies. The results showed that among different digestive enzymes, only lipase had a significant increase (1.67±0.10 U/mg protein) compared to control group (1.35±0.04 U/mg protein). In the intestinal and liver histology, supplemental diet did not have any side effects on the normal structure. The ratio of villus height to the distance between two adjacent villus in the basal part was slightly higher in treated fish (17.39 ± 0.5μm) than the control group (16.71 ± 0.59 μm), but no significant differences was observed. Also, the number of goblet cells in control group (4.59±0.17μm) was slightly higher than treated fish (4.09±0.21μm), however, no significant difference was observed. Morphometric study in liver also showed an increase in hepatocyte size (24.01±0.16µm) compared to the control group (23.42±0.14µm). In general, the increase of the digestive enzyme activity and healthy liver and intestine structure could show the potential of grape seed extract as a beneficial feed additive in common carp. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Common carp, Grape seed extract, Digestive enzyme, Histology, Intestine | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 533 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 354 |