تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,123,752 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,857 |
بررسی اثر پوشش ترکیبی صمغ زدو (Amygdalus scoparia Spach) و عصاره آویشن (Zataria multiflora) بر نگهداری میگو وانامی(Litopenaeus vannamei) در شرایط نگهداری سرد (1 ± 4 درجه سانتی گراد) | ||
شیلات | ||
مقاله 7، دوره 73، شماره 3، مهر 1399، صفحه 351-360 اصل مقاله (1011.4 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.303191.1169 | ||
نویسندگان | ||
مهران مسلمی* 1؛ عبدالله قربانی2 | ||
1استادیار گروه شیلات، موسسه آموزش عالی تجن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جویبار، بابل، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی تجن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جویبار، بابل، ایران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه جهت بررسی اثر پوشش خوراکی و ترکیبی صمغ زدو و عصاره آویشن بر نگهداری نمونه هایی از میگو وانامی در شرایط نگهداری سرد (1 ± 4 درجه سانتیگراد) تیمارهایی شامل: شاهد (غوطهور در آب مقطر و بدون پوشش)، تیمار پوشش داده شده با اسانس آویشن 1درصد، تیمار پوشش داده شده با صمغ زدو 1درصد ، تیمار ترکیبی شامل میگوهای پوشش داده شده با اسانس آویشن 1درصد و صمغ زدو 1درصد، در نظر گرفته شد و بهمدت 12 روز در فواصل زمانی هر 4 روز یکبار، مورد آزمونهای میکروبی، شمارش تعداد انتروباکترها و شیمیایی، اندازهگیری مقادیر TBA و TVN و ارزیابی ملانوزیس قرار گرفتند. با افزایش مدت زمان نگهدای تعداد انتروباکترها، مقادیر TVN، TBAو شدت ملانوزیس در تیمارهای کنترل افزایش معنیداری نشان داد (05/0p <). اثر پوشش آویشن 1درصد و تیمار ترکیبی بر تعداد انتروباکترهای شمارش شده در طی دوره نگهداری معنیدار بود (05/0p <)، همچنین این پوششها منجر به عدم افزایش مقادیر TVN، TBA و شدت ملانوزیس نمونههای پوشش داده شده، نسبت به تیمار کنترل گردیدند (05/0p <). ولی تیمارهای پوشش داده شده با صمغ زدو اثر قابل توجهی در کنترل فساد نمونهها نداشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
پوشش؛ میگو؛ تیمار؛ انتروباکتر؛ آویشن؛ صمغ زدو | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation of the effect of Amygdalus scoparia Spach and Zataria multiflora extract on the maintenance of Litopenaeus vannamei in a cold storage condition | ||
نویسندگان [English] | ||
mehran moslemi1؛ abdollah ghorbani2 | ||
2engineer in fishery in golestan | ||
چکیده [English] | ||
In this study, in order to investigate the effect of oral and combined gum coating and thyme extract on keeping vanilla shrimp in cold storage conditions (1.4° C), different treatments including: 1-control (immersion in distilled water and without coating), 2- coated treatment Consumed with 1% thyme essential oil, 3-1% coated gum-coated treatment and 4-combined treatment with 1% thyme-coated essential oil - 1% dehydrated gum, were tested every 4 days for a period of 12 days. Microbial tests; Counting the number of enterobacteriaceae and chemicals; TBA and TVN values were measured and melanosis was evaluated as well. With increasing in the retention time, the enterobacteria, TVN, TBA values and melanosis intensity significantly increased in the control treatment (P <0.05). The effect of 1% thyme coating and combined treatment on the number of enterobacteria was significant and could control the enterobacteria during the storage period (P <0.05) and Zedo gum-coated treatments did not have any significant effect on controlling the samples against texture corruption as well. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cover, shrimp, treat, enterobacter, thyme, gum | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 362 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 305 |