تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,132,525 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,238,105 |
اثر نسبتهای مختلف اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 جیره بر عملکرد، صفات کیفی تخم، برخی فراسنجههای خونی و تولید مثلی بلدرچین مولد ژاپنی | ||
تولیدات دامی | ||
دوره 23، شماره 1، فروردین 1400، صفحه 131-142 اصل مقاله (501.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2021.314245.623574 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا جمالی1؛ محمدرضا قربانی* 2؛ علی آقائی3؛ محمد نوشاد4 | ||
1دانشجوی دکتری ، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
4استادیار، گروه صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
چکیده | ||
تأثیر نسبتهای مختلف اسیدهای چرب امگا-6: امگا-3 جیره بر عملکرد، صفات کیفی تخم، برخی فراسنجههای خونی و تولید مثلی بلدرچین مولد ژاپنی، آزمایشی با استفاده از 720 قطعه بلدرچین ژاپنی به مدت 10 هفته در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، شش تکرار و 24 قطعه بلدرچین (16 ماده و هشت نر) در هر تکرار انجام شد. تیمارها آزمایشی شامل، تیمار شاهد (نسبت اسیدهای چرب امگا-6 : امگا-3 برابر 1:13) و نسبتهای مختلف اسیدهای چرب امگا-6 : امگا-3 (1:1، 1:3، 1:6 و 1:9) بودند. نتایج نشان داد بلدرچینهای تغذیه شده با جیره حاوی نسبت 1:1 در مقایسه با سایر نسبتهای اسیدهای چرب امگا-6 : امگا-3، مصرف خوراک بیشتری داشتند (0/05>P). توده تخم در بلدرچینهای تغذیه شده با نسبت 1:6 امگا-6 : امگا-3 بهطور معنیداری بالاتر از پرندگان شاهد و پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی نسبت 1:9 اسیدهای چرب امگا-6 : امگا-3 بود. واحد هاو تخم بلدرچین به هنگام استفاده از جیرههای حاوی نسبت 1:6 و 1:1 اسیدهای چرب امگا-6 : امگا-3، بالاتر از شاهد بود (0/05>P). تغذیه بلدرچینها با جیرههای حاوی نسبتهای 1:1 تا 1:9 اسیدهای چرب امگا-6 : امگا-3 باعث کاهش غلظت تریگلیسرید سرم نسبت به گروه شاهد شد (0/05>P). غلظت کلسترول سرم نیز در نسبت 1:1 و 1:6 اسیدهای چرب امگا-6 : امگا-3 در مقایسه با شاهد کاهش نشان داد و غلظت گلوکز خون در نسبت 1:1 بیشترین مقدار بود. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از نسبت 1:6 اسیدهای چرب امگا-6 : امگا-3 در جیره بلدرچین مولد سبب بهبود عملکرد تولیدی آنها میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب غیراشباع؛ بلدرچین ژاپنی؛ روغن کتان؛ کلسترول؛ مصرف خوراک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of different dietary n-6: n-3 fatty acid ratio on performance, egg quality, some blood and reproductive parameters of Japanese quails breeder | ||
نویسندگان [English] | ||
mohammad reza jamali1؛ Mohammad Reza Ghorbani2؛ ali aghaei3؛ mohammad noshad4 | ||
1Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan | ||
2Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Ahvaz, Iran. | ||
3Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan | ||
4university khozestan | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted to study the effect of different dietary n-6: n-3 fatty acid (FA) ratio on performance, egg quality, some blood and reproductive parameters of Japanese quails breeder. A total of 720 Japanese quails (Coturnix coturnix japonica) were used in a completely randomized design with five treatments, six replicates and 24 birds (16 females and eight males) in each replicate. Dietary treatments were control (n- 6: n-3 FA ratio were 13:1) and different n-6: n-3 FA ratios (1:1, 3:1, 6:1 and 9:1). The results showed that, quails fed diet with n-6: n-3 FA ratio of 1:1 had the highest feed intake in comparison with the others (P <0.05). Egg mass of quail was increased significantly when their diets containing n-6: n-3 FA ratio of 6:1, in comparison with 9:1 and control (P <0.05). The birds fed diets containing n-6: n-3 FA ratio of 1:1 and 6:1 had higher eggs Haugh unit rather than control (P <0.05). Feeding quails with diets containing n-6: n-3 FA ratio of 1:1 to 9:1 reduced serum triglyceride concentration compared to the control group. Blood cholesterol concentration of birds that fed diets containing n-6: n-3 FA ratio of 1:1 and 6:1 was lower than control and blood glucose was the highest in the birds that fed diets containing n-6: n-3 FA ratio of 1:1 (P <0.05). The results of this experiment showed that the use of dietary n-6: n-3 FA ratio of 6:1 in breeder quail diets can improves production performance. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cholesterol, feed intake, flaxseed oil, Japanese quails, unsaturated fatty acids | ||
مراجع | ||
1. Al-Daraji HJ, Al-Hassani AS, Al-Mashadani HA, 17. Mousavi A, Mahdavi AH, Riasi A and | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 422 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 332 |