تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,110,869 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,492 |
اثر عصاره مالت بر عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی و جمعیت میکروبی روده کور جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 14، دوره 23، شماره 3، مهر 1400، صفحه 471-479 اصل مقاله (1.38 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2021.294276.623484 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا رضوانی* 1؛ مهدی عباسی2؛ شهین ثابت3 | ||
1دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران. | ||
2دانشآموخته کارشناسیارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران. | ||
3دانشآموخته دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران. | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره مالت بر عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی و جمعیت میکروبی روده کور جوجههای گوشتی در دورههای رشد، پایانی و کل دوره طراحی و بررسی شد. برای انجام این آزمایش، از 256 قطعه جوجه گوشتی سویه کاب 500 مخلوط هر دو جنس در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، هشت تکرار و هشت قطعه پرنده در هر تکرار از سن 14 تا 49 روزگی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه فاقد مواد افزودنی (شاهد) و جیره پایه حاوی سطوح 0/1، 0/2 و 0/3 درصد عصاره مالت بودند. اثر تیمارها بر صفات عملکرد رشد، طول و وزن روده، گوارشپذیری مواد مغذی و شمار باکتری اشرشیاکلای و لاکتوباسیلوس روده کور اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که در دورههای رشد، پایانی و کل دوره، افزودن عصاره مالت در سطح 3/0 درصد، بدون تأثیر بر مصرف خوراک، بیشترین افزایش وزن روزانه و کمترین ضریب تبدیل خوراک را در مقایسه با سایر تیمارها ایجاد کرد (0/05≥ P). همچنین، جیره حاوی0/3 درصد عصاره مالت باعث بهبود گوارشپذیری ماده خشک، پروتئین، چربی و کاهش جمعیت باکتری اشرشیاکلای شد (0/05≥ P). با توجه به نتایج بهدستآمده، میتوان از عصاره مالت به میزان 0/3 درصد در جیره جوجههای گوشتی برای بهبود عملکرد و سلامت دستگاه گوارش استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اشرشیاکلای؛ جوجه گوشتی کاب؛ دستگاه گوارش؛ رشد؛ عصاره مالت | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of malt extract on growth performance, nutrient digestibility, and cecal microflora in broilers | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Reza Rezvani1؛ mehdi Abbasi2؛ Shahin Sabet3 | ||
1Animal Science Department, School of Agriculture, Shiraz Uni | ||
2Graduate Student in Animal Science Department, Shiraz Uni, Shiraz, Iran | ||
3Graduate Student in Animal Science Department, Birjand Uni, Birjand, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study aimed to investigate the effect of malt extract on growth performance, nutrient digestibility, and cecum microbial population of broilers in grower, finisher, and whole periods. For this experiment, 256 pieces of mixed female and male day-old Cobb 500 broiler chicks were used in a completely randomized design with 4 treatments, 8 replications, and 8 birds per replicate from 14 to 49 days of age. Experimental treatments included a basal diet without additive (control) and a basal diet containing levels of 0.1, 0.2, and 0.3 percent malt extract. The effect of treatments on growth performance, intestinal length and weight, nutrient digestibility, and the number of Escherichia coli and Lactobacillus in cecum were measured. The results showed that in grower, finisher, and whole periods, the addition of malt extract at the level of 0.3 percent, without affecting feed intake, produced the highest daily weight gain and lowest feed conversion ratio compared to other treatments (P≤0.05). Also, the diet containing 0.3 percent of malt extract improved the digestibility of dry matter, protein, and fat and decreased the number of Escherichia coli in the cecum (P≤0.05). According to the results, 0.3 percent malt extract can be used in the diet of broilers to improve the performance and health of gastrointestinal tract. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cobb Broilers, Escherichia coli, Gastrointestinal tract, Growth, Malt extract | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 449 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 398 |