تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,716 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,856 |
تأثیر اوره و سولفات آهن بر عملکرد و کیفیت میوه لیموشیرین (Citrus limettioides Tan.) در شرایط خاکهای آهکی شهرستان جهرم | ||
علوم باغبانی ایران | ||
دوره 52، شماره 4، بهمن 1400، صفحه 851-860 اصل مقاله (372.63 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2020.304001.1809 | ||
نویسندگان | ||
سید عبدالحسین محمدی جهرمی1؛ عبدالحسین ابوطالبی جهرمی* 2؛ وحید عبدوسی3؛ علی رضا طلایی4 | ||
1دانشجوی دکتری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
2دانشیار، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران | ||
3استادیار، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
4استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر عناصر نیتروژن و آهن در جهت افزایش کمی و کیفی میوه، روی درختان لیموشیرین شش ساله با پایه مکزیکنلایم در جهرم انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار و هر تکرار شامل یک درخت لیموشیرین انجام شد. در مهرماه محلولپاشی اوره و سولفات آهن با غلظتهای صفر، 3 و 5 گرم درلیتر، هر یک به تنهایی و ترکیبی، قبل از وارد شدن درخت به مرحله گلانگیزی روی درختان هدف انجام گرفت. براساس نتایج، مقادیر مختلف اوره و نیز اثرمتقابل آن با سولفات آهن بر همه صفات کمی و کیفی میوه در سطح 5 درصد اثر معنیداری داشت. سولفات آهن بر pH، اسید کل، ویتامین ث، متوسط وزن میوه و عملکرد در سطح پنج درصد اثر معنیداری نشان داد. بیشترین میزان عملکرد تک درخت (203 کیلوگرم)، درصد آب میوه (4/45 درصد) و ویتامین ث (26/44 میلیگرم در 100 میلیلیتر آب میوه) از کاربرد ترکیبی اوره 5 و سولفات آهن 3 گرم درلیتر بهدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید کل؛ عملکرد درخت؛ مرکبات؛ ویتامین ث | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation of urea foliar application and iron sulfate on the yield and fruit quality of sweet lime (Citrus limettioides Tan.) in calcareous soil conditions | ||
نویسندگان [English] | ||
Sayed Abdulhossein Mohammadi Jahromi1؛ Abolhossein Aboutalebi Jahromi2؛ Vahid Abdoosi3؛ Alireza Talaie4 | ||
1Ph.D. Candidate, Faculty of Agriculture and Food Industries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran | ||
2Associate Professor, Jahrom Branch, Islamic Azad University, Jahrom, Iran | ||
3Assistant Professor, Faculty of Agriculture and Food Industries, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran | ||
4Professor, Univerasity College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the effect of nitrogen and iron elements on increasing the quantity and quality of the 6-old-years sweet lime trees budded on Mexican lime rootstock in Jahrom. The experiment was performed as factorial arrangement in the randomized complete blocks design with 9 treatments and three replications and each replicate having one sweet lime tree. The foliar application of urea and iron sulfate was done at concentrations of 0, 3 and 5 g/l, alone and their combined treatments, before flower induction of the trees, in October. Based on the results, different amounts of urea and its interaction with iron sulfate, had significant effect on all quantitative and qualitative traits of sweet lime fruit at p<0.05. Iron sulfate had significant effect (p<0.05) on pH, total acid, vitamin C, fruit weight, yield. The highest yield of single tree (203 kg), juice percentage (45.4) and vitamin C (44.26 mg/100 ml fruit juice) were obtained from the combined treatment of nitrogen 5 g/l and iron 3 g/l concentration. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Citrus, total acid, tree yield, vitamin C | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 236 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 208 |