تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,109,663 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,213,380 |
اثر افزودن آنزیم و پروبیوتیک به جیرههای حاوی سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و بهبود انرژی خالص در جوجههای گوشتی تغذیهشده با جیره بر پایه ذرت-کنجاله سویا | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 54، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 91-77 اصل مقاله (578.87 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2022.342323.653888 | ||
نویسندگان | ||
سهیل یوسفی1؛ منصور رضایی* 2؛ محمد کاظمی فرد2؛ بهرام شهره2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر بهمنظور بررسی افزودن آنزیم و پروبیوتیک در جیره حاوی سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم بر عملکرد و بهبود بهرهوری انرژی خالص در جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه ذرت-کنجاله سویا انجام شد. این آزمایش با تعداد 8 تیمار و 5 تکرار و با استفاده از 400 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس-۳۰۸ بهمدت ۲۴ روز انجام شد. تیمارها شامل جیره با و بدون افزودن مولتیآنزیم ناتوزیم P (صفر و۵۰۰ گرم در تن)، با و بدون افزودن پروبیوتیک لاکتوفید (صفر و 200 گرم در تن) و دو سطح انرژی قابلمتابولیسم (2850 و 3100 کیلوکالری در کیلوگرم) در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل2×2×2 انجام شد. افزودن انرژی جیره به ۳۱۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم، سبب افزایش مقدار مصرف خوراک روزانه در کل دوره پرورش و افزایش وزن در دوره رشد و کل دوره آزمایش در جوجهها شد (05/0>p). افزودن پروبیوتیک سبب افزایش وزن جوجهها در دوره رشد شد (05/0>p). افزودن آنزیم و پروبیوتیک و افزایش انرژی در جیره سبب بهبود و افزایش قابلیت هضم ماده آلی شد (05/0>p). مکملسازی جیره با ۳۱۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم با آنزیم و پروبیوتیک، سبب افزایش بهرهوری از انرژی در بدن جوجهها و افزایش بازده ابقای انرژی در بدن بهصورت پروتئین و چربی در پایان دوره شد (05/0>p). | ||
کلیدواژهها | ||
ابقای انرژی؛ حرارت تولیدی؛ ضریب تبدیل خوراک؛ قابلیت هضم؛ مصرف خوراک. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of enzymes and probiotics addition to diets containing different levels of metabolizable energy on growth performance, nutrients digestibility and net energy improvement of broiler chickens fed with corn-soybean meal diet | ||
نویسندگان [English] | ||
Soheil Yosefi1؛ Mansour Rezaei2؛ Mohamad Kazemifard2؛ Bahram Shohreh2 | ||
1Department of Animal Science, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran | ||
2Department of Animal Science, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted to investigate the effect of adding enzymes and probiotics to diets containing different levels of metabolizable energy on performance and net energy efficiency in broiler-fed based on corn-soybean meal. This experiment was performed with 8 treatments and 5 replications with 400 maleRoss 308 broiler chicks. Treatments including diets with and without multi-enzyme (0, 500 g/t), with and without probiotics lactofid (0, 200 g/t) and two levels of metabolizable energy (2850 and 3100 kcal/kg) in a 2×2×2 factorial arrangement with completely randomized design. Increasing dietary energy level to 3100 kcal/kg improved feed consumption throughout the whole period and increased weight gain during the growing period and the in whole period of the experiment (p<0.05). Adding of probiotics increased weight gain of chickens during the growth period (p<0.05). Adding of enzymes, probiotics and increasing energy level increased organic matter digestibility (p<0.05). Supplementation of enzymes and probiotics to diet containing 3100 kcal/kg of metabolizable energy, increased energy efficiency and efficiency of energy retention as protein and fat in the body of broiler chicks (p<0.05). | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Digestibility, energy retention, feed conversion ratio, feed intake, heat production. | ||
مراجع | ||
Alkhalf, A., Alhaj, M. & Al-homidan, I. (2010). Influence of probiotic supplementation on blood parameters and growth performance in broiler chickens. Saudi Journal of Biology Science.17: 219-225.
AOAC International. (2005). Official Methods of Analysis of AOAC International. 17th edn. AOAC Int., Gaithersburg, MD.
Cho, J. H., Zhao, P. & Kim, I. H. (2012). Effects of emulsifier and multi-enzyme in different energy densitydiet on growth performance, blood profiles, and relative organ weight in broiler chickens. Journal of Agricultural Science, 4, 161-170.
Daskiran, M., Teeter, R., Fodge, D. & Hsiao, H. J. P. S. (2004). An evaluation of endo-β-D-mannanase (Hemicell) effects on broiler performance and energy use in diets varying in β-mannan content. British Poultry Science, 83, 662-668.
Esmaeilipour, O., Moravej, H., Shivazad, M., Rezaian, M., Aminzadeh, S. & Van Krimpen, M. (2012). Effects of diet acidification and xylanase supplementation on performance, nutrient digestibility, duodenal histology and gut microflora of broilers fed wheat based diet. British Poultry Science, 53, 235-244.
Gracia, M., Latorre, M., Garcia, M., Lazaro, R. & Mateos, G. (2003). Heat processing of barley and enzyme supplementation of diets for broilers. Poultry Science, 82, 1281-1291.
Larbier, M. & Leclercq, B. (1994). Nutrition and Feeding of Poultry. Translated by J. Wiseman. Nottingham University Press, Loughborough Leicestershire, UK.
Leeson, S., Caston, L., Kiaei, M. & Jones, R. (2000). Commercial enzymes and their influence on broilers fed wheat or barley. Journal of Applied Poultry Research, 9, 242-251.
McDonald, P., Edwards, R. A. and Greenhalgh, J. F. D. (1995). Animal Nutrition. (5th Ed). Longman Scientific and Technical, U.S.A.
Moftakharzadeh, S. A., Moravej, H. & Shivazad, M. (2017). Effect of using the Matrix Values for NSP-degrading enzymes on performance, water intake, litter moisture and jejunal digesta viscosity of broilers fed barley-based diet. Acta Scientiarum. Animal Sciences, 39, 65-72.
Mosenthin, R., Sauer, W. C. & Ahrens, F. (1994). Dietary pectin's effect on ileal and fecal amino acid digestibility and exocrine pancreatic secretions in growing pigs. The Journal of Nutrition, 124, 1222-1229.
Natalie, K., Keerqin, C., Walllac, A., Wu, S. & Choct, M. (2018). Effect of arabinoxylo-oligosaccha rides and arabinoxylans on net energy and nutrient utilizat ion in broilers. Animal Nutrition, 5, 56-62.
Oluyinka, A., Aaron, O., Cowieson, J. & Adeola. O. (2008). Energy utilization and growth performance of broilers receiving diets supplemented with enzymes containing carbohydrase or phytase activity individually or in combination. British Journal of Nutrition, 99, 682-690.
Pourreza, J. A., Samie, H. & Rowghani, E. (2007). Effect of supplemental enzyme on nutrient digstability and performance of broiler chicks fed on diet containing triticale. Poultry Science, 6, 115-117.
Ravn, J. L., Martens, H. J., Pettersson, D. & Pedersen, N. R. (2016). A commercial GH 11 xylanase mediates xylan solubilisation and degradation in wheat, rye and barley as demonstrated by microscopy techniques and wet chemistry methods. Animal Feed Science and Technology, 219, 216-225.
Ribeiro, T., Lordelo, M., Ponte, P., Maçãs, B., Prates, J., Aguiar Fontes, M., Falcão, L., Freire, J., Ferreira, L. & Fontes, C. (2011). Levels of endogenous β-glucanase activity in barley affect the efficacy of exogenous enzymes used to supplement barley-based diets for poultry. Poultry Science, 90, 1245-1256.
Rutherfurd, S. M., Chung. T. K. & Moughan, P. J. (2007). The effect of a commercial enzyme preparation on apparent metabolizable energy, the true ileal amino acid digestibility, and endogenous ileal lysine losses in broiler chickens. Poultry Science, 86, 665-672.
Sanchez, J. I., Marzorati, M., Grootaert, C., Baran, M., Craeyveld, V. V. & Courtin, C M. (2008). Arabinoxylan-oligosaccharides (AXOS) affect the protein/carbohydrate fermentation balance and microbial population dynamics of the simulator of human intestinal microbial ecosystem. Microb Biotechnol, 2, 101-112.
Senkoylu, N., Akyurek, H. & Samli, H. (2004). Implications of beta-glucanase and pentosanase enzymes in low-energy low-protein barley and wheat based broiler diets. Czech Journal of Animal Science-UZPI, 3, 80-92.
Sibbald, I. R. (1989). Metabolizable Energy Evaluation of Poultry Diets. In: Recent development in poultry nutrition. Butter Worth. London., U.K.
Swick, R. A., Wo, S. B., Zuo, J., Rodgers, N., Barekatain, M. R. & Choct, M. (2013). Implications and development of a net energy system for broilers. Animal Production Science, 53, 12-31.
Yu, B., Tsai, C. C., Hsu, J. C. & Chiou, P. W. S. (1998). Effect of different sources of dietary fibre on growth performance, intestinal morphology and caecal carbohydrases of domestic geese. British Poultry Science, 39, 560-567.
Zamani, M., Rezaei, M., Teimory Yansari, A., Sayyahzadeh, H. & Nicknafs, F. (2013). The effect of different levels of energy and protein in finisher diet on performance, carcass yield and blood serum lipids of broiler chickens. Animal Science Researches, 23, 69-86.
Zhou, Y., Jiang, Z., Lv, D. & Wang, T. (2009). Improved energy-utilizing efficiency by enzyme preparation supplement in broiler diets with different metabolizable energy levels. Poultry Science, 88, 316-322. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 327 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 236 |