
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,229 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,179,465 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,007,469 |
شناسایی و اولویتبندی عوامل نوآوری باز در کسب مزیت رقابتی در صنعت لوازمخانگی | ||
مدیریت بازرگانی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 03 تیر 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jibm.2024.371228.4741 | ||
نویسندگان | ||
مجید محمدشفیعی* ؛ عارف آرمان | ||
گروه مدیریت، دانشگاه اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
هدف: در محیط متغیر امروزی، برای حضور و رشد در بازار رقابتی باید نسبت به رقبا، برتری داشت. بقا و رشد در چنین محیطی باتکیهبر نوآوری امکان پذیر است. محصولات برجسته و نوآورانه، فناوری پیشرفته و نوآوری در بازاریابی اگر در خلق مزیت رقابتی مؤثر نباشند، اثری در موفقیت شرکت نخواهند داشت. نوآوری باز به شرکتها توصیه میکند تا همان مقدار که به ایدههای داخلی شرکت بها میدهند به ایدههای دنیای بیرون از شرکت نیز اهمیت دهند تا از این طریق به بازارهای مختلف دسترسی پیدا کنند و فرصتهای بازار را شناسایی کرده و برای شرکت مزیت رقابتی ایجاد نمایند. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و اولویتبندی عوامل نوآوری باز در کسب مزیت رقابتی در صنعت لوازمخانگی می باشد. روش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و در دسته پژوهش های توصیفی - تحلیلی میباشد. مراحل انجام این پژوهش شامل ۴ فاز اصلی می باشد که در فاز اول با استفاده از روش های کتابخانه ای، عوامل مؤثر نوآوری باز از پیشینه پژوهش استخراج گردید. در فاز دوم، عوامل و زیرعوامل استخراج شده از ادبیات پژوهش، در معرض خبرگان صنعت لوازمخانگی قرار داده شدند و با استفاده از روش دلفی فازی ۱۰ دسته عامل و ۴۵ زیر عامل مهم شناسایی و طبقهبندی گردید. سپس باتوجهبه عوامل و زیر عوامل انتخاب شده، یک مدل سلسلهمراتبی سه سطحی بهدست آمد که سطح اول آن رتبهبندی عوامل و زیر عوامل مؤثر بر نوآوری باز در کسب مزیت رقابتی می باشد. در سطح دوم عوامل مؤثر نوآوری باز و در سطح سوم زیر عوامل مربوط به هر عامل قرار گرفت. در فاز سوم بر اساس مدل سلسلهمراتبی پژوهش، جدول مقایسات زوجی تشکیل و در قالب پرسشنامه مقایسات زوجی در اختیار خبرگان قرار گرفت. سپس برای استخراج وزن عوامل و زیر عوامل، از روش فرایند تحلیل سلسلهمراتبی فازی استفاده گردید که از روش های متداول تصمیم گیری چند شاخصه می باشد. در فاز چهارم عوامل و زیر عوامل نوآوری باز در کسب مزیت رقابتی در صنعت لوازمخانگی اولویت بندی شدند. یافتهها: یافته های پژوهش نشان دادند که از نظر خبرگان صنعت لوازمخانگی، عوامل بازاریابی نوآورانه، راهبردی، توسعه خلاقیت و فرهنگی مهم ترین عوامل در بین عوامل ده گانه هستند. از میان زیر عوامل بازاریابی نوآورانه، متغیرهای بازاریابی و مشتریگرایی، از میان زیر عوامل راهبردی، تأمین منابع استراتژیک و نگرش کارکنان به نوآوری باز، از میان زیر عوامل توسعه خلاقیت، طوفان فکری و روش اسکمپر و از میان زیر عوامل فرهنگی، همسویی اهداف و یادگیری سازمانی مهم ترین زیر عوامل می باشند. نتایج: نتایج مبین این بود که عامل بازاریابی نوآورانه از نظر خبرگان بهعنوان مهمترین عامل نوآوری باز در کسب مزیت رقابتی انتخاب شده است. بازاریابی نوآورانه در صنعت لوازمخانگی میتواند به توسعه محصولات جدید و نوآورانه در این صنعت منجر شود. همچنین به افزایش رقابتپذیری بین برندها و شرکتهای تولیدکننده لوازمخانگی منجر می شود و در نهایت باعث بهبود تجربه مصرف کاربران و افزایش تقاضا برای محصولات نوآورانه و در نتیجه ایجاد مزیت رقابتی در این صنعت می گردد. متغیرهای بازاریابی نوآورانه که شامل محصول نوآورانه، ترفیع نوآورانه، قیمتگذاری نوآورانه و توزیع نوآورانه محصول می باشد، تأثیر به سزایی در کسب مزیت رقابتی در شرکت های لوازمخانگی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
مزیت رقابتی؛ نوآوری باز؛ بازاریابی نوآورانه؛ فرایند تحلیل سلسلهمراتبی؛ صنعت لوازمخانگی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Identifying and Prioritizing Open Innovation Factors in Gaining a Competitive Advantage in the Home Appliance Industry | ||
نویسندگان [English] | ||
Majid Mohammad shafiee؛ Aref Arman | ||
Department of Management, University of Isfahan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Objective In today's dynamic environment, in order to survive and grow in a competitive market, it is necessary to have an advantage over competitors. Survival and growth in such an environment are possible through innovation. Outstanding and innovative products, advanced technology, and innovation in marketing will not have an impact on the company's success if they do not create a significant competitive advantage. Open innovation recommends that companies give as much importance to external ideas as they do to internal ideas, in order to access different markets, identify market opportunities, and create a competitive advantage for the company. The aim of this research is to identify and prioritize the factors of open innovation in gaining a competitive advantage in the home appliance industry. Methodology The present study is considered to be an applied research and falls into the category of descriptive-analytical research. The research process of this study consists of four main phases. In the first phase, using library methods, the effective factors of open innovation were extracted from the research background. In the second phase, the extracted factors and sub-factors from the research literature were presented to the experts of the home appliance industry, and using the Fuzzy Delphi method, 10 categories of factors and 45 important sub-factors were identified and classified. Then, considering the selected factors and sub-factors, a three-level hierarchical model was obtained, where the first level is the ranking of the factors and sub-factors affecting open innovation in gaining competitive advantage. At the second level, the factors affecting open innovation and at the third level, the sub-factors related to each factor are placed. In the third phase, based on the hierarchical model of the research, a pairwise comparison table was formed and provided to the experts in the form of a pairwise comparison questionnaire. Then, to extract the weights of the factors and sub-factors, the Fuzzy Analytic Hierarchy Process method was used, which is one of the common multi-criteria decision-making methods. In the fourth phase, the factors and sub-factors of open innovation in gaining competitive advantage in the home appliance industry were prioritized. Findings The research findings indicated that, according to experts in the home appliance industry, innovative marketing, strategic, creativity development, and cultural factors are the most important among the ten factors. Among the sub-factors of innovative marketing, marketing variables and customer orientation are important. Among the strategic sub-factors, strategic resource acquisition and employees' attitude towards open innovation are significant. Among the creativity development sub-factors, brainstorming and the SCAMPER method are crucial and among the cultural sub-factors, goal alignment and organizational learning are the most important sub-factors. Conclusion The results indicate that innovative marketing is chosen as the most important factor of open innovation in gaining a competitive advantage, according to industry experts. Innovative marketing in the home appliance industry can lead to the development of new and innovative products in this industry. It also leads to increased competitiveness among home appliance brands and manufacturers, ultimately improving the user experience and increasing demand for innovative products, thereby creating a competitive advantage in this industry. Innovative marketing variables, including innovative product, innovative promotion, innovative pricing, and innovative product distribution, have a significant impact on gaining a competitive advantage in home appliance companies. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Competitive Advantage, Open Innovation, Innovative Marketing, Analytic Hierarchy Process, Home appliance industry | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 477 |