تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,495,968 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,757,934 |
اثر تابش مرحلهای نور فرابنفش C روی برخی پارامترهای کیفی و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه توتفرنگی رقم پاروس در طول دوره انبار | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 مهر 1403 اصل مقاله (1.23 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2024.376357.2174 | ||
نویسندگان | ||
مهنوش هاشمی1؛ محمد سیاری* 2؛ مرتضی سلیمانی اقدم3؛ علی عزیزی1؛ وحیده مهدوی4 | ||
1گروه علوم باغبانی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
2گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. | ||
3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران. | ||
4بخش تحقیقات آفتکش ها، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی،تهران، ایران | ||
چکیده | ||
پژوهش با هدف بررسی کاربرد مرحلهای نور فرابنفش C روی برخی ویژگیهای کیفی و فیتوشیمیایی میوه توت فرنگی رقم پاروس طی دوره انبار 14 روزه در دمای 4 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور انجام شد: فاکتور اول نور فرابنفش C (تک مرحلهای، دو مرحلهای و چند مرحلهای با شدت kJ/m²4) و فاکتور دوم دوره انباری (صفر، 7 و 14 روز) بود. نتایج نشان داد که در پایان دوره انبار، تابش چند مرحلهای فرابنفش C به ترتیب 17/55 درصد و 73/72 درصد کاهش وزن و پوسیدگی کمتری را نشان داد. همچنین، این تیمار توانست سفتی و مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون را به ترتیب 148 و 64 درصد بهتر از تیمار شاهد حفظ کند. بین میزان پی اچ تیمارهای فرابنفش C در پایان انبار تفاوت معنی داری وجود نداشت. در پایان دوره انبار، تیمار چند مرحلهای فرابنفش C مقدار ویتامین ث (65/61 درصد)، محتوای فنل کل (44/49 درصد) و فعالیت آنتی اکسیدانی (92/22 درصد) را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. تابش تک مرحلهای فرابنفش C سبب افزایش محتوای فلاونوئید و آنتوسیانین کل به ترتیب 51 و 111 درصد بیشتر از تیمار شاهد در پایان انبار شد. در مجموع، تابش چند مرحلهای فرابنفش C بیشترین تأثیر را در افزایش ترکیبات زیست فعال و حفظ کیفیت میوه توتفرنگی نشان داد و پس از آن تیمار دو مرحلهای فرابنفش C اثرات مثبت بیشتری نسبت به تیمار تک مرحلهای نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
پوسیدگی؛ سفتی؛ انبارمانی؛ فنل کل؛ آنتوسیانین | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of staged ultraviolet C radiation on some qualitative parameters and antioxidant activity of strawberry fruits cv. Paros during storage period | ||
نویسندگان [English] | ||
Mehnoosh Hashemi1؛ Mohammad Sayyari2؛ Morteza Soleimani Aghdam3؛ Ali Azizi1؛ Vahideh Mahdavi4 | ||
1Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agricultural, Bu-Ali Sina University, Hamedan,Iran. | ||
2Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan , Iran | ||
3Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran | ||
4Pesticide Research Department, Iranian Research Institute of Plant Protection, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study aimed to investigate the staged application of ultraviolet C (UV-C) radiation on some qualitative and phytochemical characteristics of strawberry fruit cv. Paros during 14 days storage at 4°C and 85-90% relative humidity. The experimental design was a factorial based on a completely randomized design with two factors: the first factor was UV-C radiation (single-phased, dobuble-phased, and multi-phased UV-C radiation at an intensity of 4 kJ/m²), and the second factor was the storage period (0, 7, and 14 days) with three replications. The results showed that at the end of the 14-day storage period, multi-phased UV-C radiation showed 55.17% and 72.73% less weight loss and decay compared to the control treatment, respectively. This treatment also better maintained firmness and titratable acidity by 148% and 64% compared to the control, respectively. There was no significant difference in pH among the UV-C treatments at the end of storage, but they were higher than the control. At the end of the storage period, the multi-phased UV-C treatment increased the content of vitamin C (61.65%), total phenol content (49.44%), and antioxidant activity (22.92%) compared to the control. Single-phased UV-C radiation increased the total flavonoid and anthocyanin content by 51% and 111% more than the control on the 14th day of storage, respectively. Overall, multi-phased UV-C radiation had the greatest impact on increasing bioactive compounds and maintaining the quality of strawberry fruit, followed by the double-phased UV-C treatment, which showed more positive effects than the single-phased treatment. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Decay, Firmness, Storage life, Total phenol, Anthocyanin | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 66 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 36 |