
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,693 |
تعداد مقالات | 72,239 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,233,472 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,067,902 |
اثر عارضه سفیدشدگی آریل انار بر محتوای متابولیتهای ثانویه و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) در مراحل مختلف نموی میوه | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 مهر 1403 اصل مقاله (638.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2024.378987.2184 | ||
نویسندگان | ||
سکینه فرجی1؛ ثریا کرمی* 2 | ||
1گروه تحقیقات علوم زراعی و باغی، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی (AREEO)، اراک، ایران | ||
2گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش بررسی تغییرات متابولیتهای ثانویه و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز در دو شرایط مساعد و غیر مساعد برای بروز عارضه سفید شدگی آریل انار به منظور شناسایی حساسترین مرحله/مراحل بلوغ میوه برای کاهش خسارت عارضه مذکور بود. مراحل بلوغ میوه انار شامل ظهور میوه (1)، فندقی شدن (2)، رشد میوه (3) و رسیدگی کامل (4) بود. تحت شرایط غیر مساعد برای بروز عارضه، رابطه منفی معنی داری بین محتوی فنل (TPC) و فلاونوئید تام (TFC) مشاهده شد (r= -0.317*)؛ محتوی فنل (TPC) و فلاونوئید در ابتدا و به ترتیب روندی افزایشی و کاهشی (مرحله 1 تا مرحله 3) و سپس روندی کاهشی و افزایشی (مرحله 3 تا 4) نشان دادند. تحت شرایط مساعد، محتوی فنل و فلاونوئید روندی نزولی نشان دادند (r= 0. 700**). محتوی آنتوسیانین (Cyd) از مرحله 1 تا 3، در هر دو شرایط روندی افزایشی داشت؛ اما پس از مرحله 3 تغییر قابل ملاحظهای در محتوی Cyd در شرایط نامساعد و مساعد مشاهده گردید. فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) در هر دو شرایط تا مرحله 3، روندی افزایشی و پس از مرحله 3 فعالیت این آنزیم در هر دو شرایط کاهش (بدون تفاوت معنی دار) یافت. این نتیجه فرضیه مشارکت مقطعی آنزیم PAL در بیوسنتز آنتوسیانین آریل انار را در مراحل رسیدگی میوه قوت بخشید. در مجموع نتایج نشان داد که تحت شرایط مساعد برای بروز عارضه (بخصوص تنش گرمایی) حساسترین مرحله بلوغ میوه بابیشترین تغییرات در محتوی متابولیتهای ثانویه، در فاصله مرحله رشد میوه تا رسیدگی کامل میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
Anthocyanin biosynthesis؛ Heat stress؛ Polyphenolic compounds؛ Pomegranate orchards | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of pomegranate aril paleness phenomenon on the secondary metabolites content and activity of phenylalanine amonialyase (PAL) enzyme at different stages of fruit development | ||
نویسندگان [English] | ||
Sakine Faraji1؛ Soraya Karami2 | ||
1Crop and Horticulture Science Research Department, Markazi Agricultural and Natural Resources Research and Education Center (AREEO), Arak, Iran, | ||
2Department of Agriculture,, Payame Noor University (PNU), Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The purpose of this study was to investigate the changes of secondary metabolites and phenylalanine amonialyase enzyme (PAL) activity in two favorable and unfavorable conditions for the occurrence of pomegranate aril paleness to identify of the most sensitive stage/stages of fruit maturity and then fundamental management of orchards to reduce the damage of the mentioned complication. The stages of pomegranate fruit maturity included: fruit emergence (1), Hazelnut ( 2), fruit growth ( 3) and full ripening (4). Under unfavorable conditions for the occurrence of the paleness complication a significant negative correlation was observed between the phenol content (TPC) and flavonoid (TFC) (r= -0.317*); Thus, TPC and TFC showed an increasing and decreasing trend (stage 1 to 3) and then a decreasing and increasing trend (stage 3 to 4), respectively. Under favorable conditions,TPC and TFC showed a regular downward trend (r= 0.700**). The content of anthocyanin (Cyd) increased from stage 1 to 3 in both conditions; However, after the fruit growth stage (stage 3), a significant change in Cyd content was observed in the both conditions. The activity of PAL enzyme increased in both conditions up to stage 3 and then the activity of this enzyme decreased in both conditions. This result strengthened the hypothesis of the cross-sectional participation of PAL enzyme in the anthocyanin biosynthesis of pomegranate aril. In general, under favorable conditions for the occurrence of aril paleness, especially heat stress , the most sensitive stage of fruit maturation is between the stage of fruit growth and full ripening. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
بیوسنتز آنتوسیانین, تنش گرمایی, ترکیبات پلی فنولیک, باغات انار | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 118 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 11 |